PvdA Rotterdam


Nog niet op tijd in Rotterdam

Wo 28 Nov 2007 - Redactie

Veel stadsklokken in Rotterdam lopen nog steeds niet op tijd

Al meer dan een jaar geleden stelde de PvdA-fractie vragen over de vele klokken in de stad die niet de juiste tijd aangeven. Het was wijlen PvdA-raadslid Kees Franken een doorn in het oog, nu heeft raadslid Marco Heijmen het stokje van hem overgenomen en stelt wederom het stadsbestuur vragen over de stadsklokken.

Rotterdam telt ongeveer 120 stadsklokken. Citytec onderhoudt deze klokken. Klachten over niet op tijd lopende klokken zouden binnen 3 dagen verholpen moeten worden, dat is de afspraak. Vorig jaar werd -in antwoord op vragen van de PvdA- aangegeven dat voor een aantal klokken er geen financiële dekking meer was en dat Citytec die klokken daarom niet meer onderhield. Beter geen klok dan een foute klok, dacht men blijkbaar, want toen is beloofd dat die klokken zouden worden weggehaald. Maar nog steeds lopen van de ongeveer 120 stadsklokken er veel niet op tijd.

Een bijzonder geval is de klok in de toren van de Poolse kerk aan de Beukelsdijk nr 179. Meerdere bewoners klagen al langere tijd over het achterlopen van de kerkklok. Volgens Citytec is de klacht verholpen, volgens de bewoners is dat niet het geval. Wat kan het stadsbestuur dan nog doen, wil Heijmen weten.