14 Nederlandse gamers met Intel naar de grootste LAN-party ter wereld

Voor de thuisblijvers: dagelijks video- en blogverslag van DreamHack in Zweden

Kontich, 28 november 2007 - Deze week gaat voor een groep Nederlandse gamers een droom in vervulling. Ze zijn vandaag vertrokken naar de grootste LAN-party ter wereld: DreamHack Winter Edition 2007 in het Zweedse Jönköping. De groep van 14 Nederlanders gaat via het Intel Pack4DreamHack-project naar dit massale event, dat van donderdag 29 november tot en met zondag 2 december naar verwachting ruim 15.000 bezoekers zal trekken.

DreamHack (www.dreamhack.se) gaat om alles dat je met een computer kunt doen: gamen, communiceren, programmeren, ontwerpen, muziek componeren en nog veel meer. En natuurlijk worden tijdens DreamHack ook een hoop grote gametoernooien gespeeld zoals de eerste Europese editie van de Intel Extreme Masters Global Challenge (www.esl.eu/eu/masters). De 2006-editie van DreamHack is door Guiness World Records officieel erkend als het grootste LAN-event ter wereld, met 10.638 bezoekers en een netwerk met maar liefst 8.531 aangesloten computers. De verwachting is dat de Winter 2007-editie dit record zal breken.

De groep Nederlandse gamers staat onder leiding van Rob Schins, die vorig jaar voor het eerst DreamHack heeft bezocht. "Ik ga al jaren naar allerlei LAN-events, maar DreamHack was absoluut de allerbeste ervaring tot nu toe. De sfeer, de mensen, het is bijna niet voor te stellen. Nadat ik vorig jaar ben geweest, wilde ik dit jaar weer gaan met een groep mensen. De samenwerking met Intel via Intel Pack4DreamHack was natuurlijk een geweldig idee en we gaan dan ook op pad met twee busjes en een auto. Ik heb er ontzettend veel zin in!", zegt Schins.

Kurt De Buck, Marketing Manager Benelux & Scandinavië: "Rob's groep is een enthousiaste club jonge Nederlandse gamers. Het is fantastisch dat we via het Intel Pack4DreamHack-project hun droom kunnen waarmaken. Intel is trouwens ook zelf duidelijk op DreamHack aanwezig, met een grote Intel showcase & een gepimpte Intel Core 2 Extreme caravan. Met Intel Pack4DreamHack willen we dit gamingfeest extra leuk maken voor 24 gamers van buiten Zweden."

Gamers die zelf niet naar Zweden kunnen maar die wel graag willen weten wat daar allemaal gebeurt, kunnen er virtueel toch bij zijn. De gamers die via Intel Pack4DreamHack naar Zweden gaan, houden namelijk een persoonlijk blogverslag bij waarop ze iedere dag hun belevenissen en de gebeurtenissen op DreamHack beschrijven. Deze blogs zijn te vinden op www.pack4dreamhack.nl. Er gaat ook een cameraploeg van CC-TV.nl mee, die dagelijks een videorapportage op de site plaatst.



Ingezonden persbericht