Gemeente Deventer

Huisregelbordjes voor HoReCa

Burgemeester Andries Heidema bevestigt zaterdag 1 december 2007 het eerste huisregelbordje in Deventer aan de muur van Citylounge Fred en Douwe aan de Brink. De gemeente Deventer, de politie IJsselland en Koninklijke Horeca Nederland werken samen om het uitgaan in Deventer veiliger te maken.

Hiervoor wordt de Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan ingezet, een manier van werken die ook in andere gemeenten met uitgaansgebieden wordt toegepast. Initiatiefnemer van de kwaliteitsmeter is de Horeca. Zij is ook verantwoordelijk voor de correcte naleving van de gemaakte afspraken ten aanzien van deze werkwijze.

Huisregels

Er zijn concrete afspraken gemaakt over het nemen van maatregelen om de veiligheid in het uitgaansgebied van Deventer te verbeteren. Eén van die maatregelen is het toepassen van huisregels. Binnen elke horecagelegenheid gelden minimale regels ten aanzien van leeftijd, overlast, houding, wapens, alcohol en drugs, en het recht van weigering. Deze regels zijn nu vastgelegd op een bordje.

Niet verplicht

Horecagelegenheden zijn vrij in het plaatsen van het bordje, het is niet verplicht gesteld. Op dit moment worden de bordjes geplaatst bij gelegenheden die nachtontheffing hebben, en bij de horeca op de Brink. Het streven van de gemeente is de bordjes voor iedereen beschikbaar te stellen, ook voor horecagelegenheden in de omliggende dorpen. Ook de Koninklijke Horeca Nederland poogt zoveel mogelijk gelegenheden het belang van het plaatsen van een dergelijk bordje te laten inzien.

Publicatiedatum: 28-11-2007
foto van een terras op de Brink

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging woensdag 28 november 2007