Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Werkzaamheden in Kralingen-Crooswijk

De Dienst Gemeentewerken werkt op een aantal plaatsen aan de weg in deelgemeente Kralingen-Crooswijk.

Het betreft de volgende locaties:


· Van maandag 12 november tot en met 24 december is de Ketenstraat afgesloten voor alle verkeer van de Goudse Rijweg tot het Vredenoordplein. Dit vanwege een kraanopstelling. De werkzaamheden zijn dagelijks van 7 tot 16 uur.


· Van maandag 12 november tot en met 29 februari 2008 worden de parkeerplaatsen op de grote parkeerplaats bij Metrostation Kralingse Zoom herbestraat. Door de werkzaamheden zijn er tijdelijk minder parkeerplaatsen beschikbaar, maar de bereikbaarheid van het metrostation blijft gegarandeerd.

Voor meer informatie over bovenstaande werkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer Oron van de afdeling Onderhoud Buitenruimte , telefoonnummer (010) 2171414, bereikbaar tussen 12.00 en 12.30 uur.


· Vanaf maandag 19 november vinden er werkzaamheden plaats aan de Sophiakade. Deze bestaan uit het vervangen van dertig kastanjes aan de zijde van de Boezem. Ook worden drie kastanjes verplant naar de overkant, daar waar de woningen staan. Deze werkzaamheden zullen circa twee weken in beslag nemen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer A.Berger, telefoonnr. (010) 2171932.


· Vanaf maandag 19 november worden er werkzaamheden uitgevoerd aan het riool in de Slotstraat. De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen en aanbrengen van de verharding tussen de Avenue Concordia en de Hoflaan. Daarnaast wordt het riool vervangen tussen de Waterloostraat en de Hoflaan. Voor het vernieuwen van het riool in de Slotlaan moet er een aansluiting gemaakt worden op de put in de kruising van de Slotstraat/Hoflaan. Door deze werkzaamheden zal de Hoflaan gedurende veertien dagen ter hoogte van de Slotstraat afgesloten worden voor alle verkeer. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer B. van Dijck, telefoonnr. (010)4663976.


· De dienst Gemeentewerken herstelt het metsel- en schilderwerk van twee leuningen van de brug Kralingenclave. Dit werk zal naar verwachting op vrijdag 21 december afgerond zijn. Met vragen kunt u contact opnemen met de toezichthouder, de heer Boersde via (010) 2890101.


· In de groenstrook aan de Warande-Boezemweg worden bomen vervangen. De werkzaamheden starten 29 november en duren waarschijnlijk anderhalve week. Meer informatie via afdeling Boomverzorging van Gemeentewerken, tel: (010) 2171932.


· In de periode tot en met 27 januari 2008 zal alle openbare verlichting in de deelgemeente worden vervangen. Dit zal per armatuur ongeveer 5 minuten in beslag nemen. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met het gemeentelijke telefoonnr. 0800-1545.