Gemeente Hilversum

Commissie milieuhygiëne voor het luchtvaartterrein Hilversum

26 november 2007
Het college van burgemeester en wethouders van Hilversum nodigt belangstellenden uit te solliciteren naar de functies van burger-vertegenwoordig(st)er en diens plaatsvervang(st)er in de 'commissie milieuhygiëne voor het luchtvaartterrein Hilversum'.

De commissie milieuhygiëne voor het luchtvaartterrein Hilversum behartigt de milieuhygiënische aspecten rondom het vliegveld met name valt daarbij te denken aan: (baan)gebruik, geluidszoneringen, vliegroutes e.d.
De commissie kan gevraagd en ongevraagd de minister van Verkeer & Waterstaat adviseren over zaken, die betrekking hebben op het vliegveld. Zij is daartoe ingesteld door deze minister op basis van artikel 28 van de Luchtvaartwet.
De vergaderingen (minimaal 2x per jaar) vinden plaats in het raadhuis van de gemeente Hilversum en wel overdag. Zij zijn in de regel openbaar. Het secretariaat wordt gevoerd door de provincie Noord-Holland.

In de commissie zijn vertegenwoordigd de provinciale besturen van Noord-Holland en Utrecht, de gemeentebesturen van Wijdemeren, De Bilt en Hilversum, de exploitant van het vliegveld t.w. de Stichting Vliegveld Hilversum, vertegenwoordigers van de overige gebruikers van het vliegveld, vertegenwoordigers van milieu organisatie(s), idem van het ministerie van VROM, de Directie Luchtvaartdienst (voorheen: Rijksluchtvaartdienst) alsmede een aantal burger-vertegenwoordigers van de hiervoor genoemde gemeenten.

De kandidaat-vertegenwoordiger dient in Hilversum te wonen (de wet spreekt zelf van een 'direct omwonende') en een zekere affiniteit te hebben met het onderwerp en/of bekend te zijn met de luchtvaart in zijn algemeenheid.

Indien een kandidaat namens een groep wenst op te treden, dient hij of zij aan te geven namens welke groep en waar de leden van de groep wonen. Tevens moet een dergelijke kandidaatstelling vergezeld te gaan van een lijst van handtekeningen van die personen.

Uit de kandidaatleden zal door het college van burgemeester en wethouders een aanbeveling richting minister van Verkeer & Waterstaat worden gedaan.

Geïnteresseerden kunnen zich voor 13 december 2007 opgeven bij: burgemeester en wethouders, antwoordnummer 1199 (geen postzegel nodig), 1200 VB Hilversum. Op de enveloppe gelieve u in linkerbovenhoek de woorden 'commissie vliegveld' te zetten. Per e-mail is ook mogelijk en dan te richten aan h.vanwoerkom@hilversum.nl.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer H. van Woerkom van de afdeling Milieu Onderzoek en Advies van de gemeente Hilversum, bereikbaar onder telefoonnr. 035 - 629 2282.