Gemeente Hilversum

Zorgpremies voor 2008 bekend

26 november 2007
De gemeente Hilversum heeft voor mensen met een laag inkomen een nieuw contract afgesloten met Agis Zorgverzekeringen. Een zorgverzekering met uitgebreide dekking tegen een scherpe prijs. Wethouder Karin Walters: "Onze burgers met een laag inkomen hebben ook recht op goede en uitgebreide zorg. Zij kunnen zich geen onverwachte hoge kosten veroorloven. Voor volgend jaar hebben we daarom als gemeente weer korting bedongen op de basisverzekering. Ook gaat de gemeente in 2008 veel meer bijdragen aan de aanvullende verzekering."

Mensen met een laag inkomen (tot 130% van het sociaal minimum) kunnen zich sinds vorig jaar collectief verzekeren tegen een scherpe premie. Inmiddels nemen al 2300 burgers van Hilversum deel aan deze collectieve verzekering. De collectieve verzekering bestaat uit een basisverzekering en aanvullende verzekering. De gemeente heeft net als vorig jaar 10% korting op de basisverzekering bedongen. Dit betekent dat deelnemers maar EUR 81,67 per maand betalen. Bovendien draagt de gemeente Hilversum maar liefst EUR 10,- per persoon per maand bij aan de aanvullende verzekering. Dit is meer dan het afgelopen jaar. Zelf betalen deelnemers dan nog maar EUR 18,80 per maand voor de aanvullende verzekering. De totale premie komt uit op EUR 100,47 per maand.

Ruime dekking
De collectieve zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering. De zorgverzekering geeft een uitgebreide dekking en vergoedt onder meer bril, hoortoestel, speciale schoenen, de pil, kraamzorg, fysiotherapie, speciale therapieën, alternatieve geneeswijzen en de eigen bijdragen voor medicijnen en ziekenvervoer. Voor 2008 geldt tevens een hogere vergoeding voor tandartskosten.

Vergoeding eigen bijdrage thuiszorg
Voor mensen die gebruik maken van thuiszorg, zoals ouderen, is het extra aantrekkelijk om over te stappen. De eigen bijdrage voor thuiszorg is namelijk volledig opgenomen in deze collectieve verzekering. Burgers die dit jaar al een eigen bijdrage hebben moeten betalen voor thuiszorg, kunnen contact opnemen met Sociale Zaken, deze kosten kunnen worden vergoed.

Aanmelding via Sociale Zaken
Burgers kunnen zich alleen aanmelden via Sociale Zaken en niet rechtstreeks bij Agis. Iedereen die in aanmerking komt voor de collectieve zorgverzekering, heeft inmiddels van de gemeente Hilversum informatie ontvangen. Heeft u nog geen formulier ontvangen, maar komt u wel in aanmerking? Neemt u dan contact op met het Telefonisch Informatiecentrum (TIC) van de afdeling Sociale Zaken, telefoonnummer (035) 629 2700 (bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur). Ook via e-mail kunt u dit aanvragen: socialezaken@hilversum.nl.

Mensen kunnen ook zelf langskomen om een aanvraagformulier op te halen. Ook kunnen zij het speciale Info-Loket Rondkomen bezoeken (in het gebouw van WisselWerk, Wilhelminastraat 1-19 in Hilversum): hier kan men zonder afspraak terecht van 9.00 tot 13.00 uur. De medewerkers helpen graag met het invullen van het aanvraagformulier en het opzeggen van de oude zorgverzekering.

Burgers kunnen zich tot uiterlijk 10 december a.s. aanmelden. De informatie over het nieuwe contract met Agis Zorgverzekeringen en de inkomentabel voor 130% is ook te vinden op deze website door te klikken op de link aan rechterkant van dit scherm.