Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 14 november 2007

Terrence McNally bezoekt Nederlandse musicalversie van zijn toneelstuk in M-Lab

De gerenommeerde Amerikaanse toneelschrijver Terrence McNally komt eind deze maand naar Nederland om in theater M-Lab de musicalversie van zijn toneelstuk A perfect Ganesh bij te wonen. McNally is op woensdag 28 november aanstaande aanwezig bij de voorstelling Ganesha, een perfecte God en neemt aansluitend deel aan de openbare nabespreking met het publiek. Op donderdag 29 november verzorgt hij een besloten workshop voor makers van muziektheater en musical.

McNally wordt gezien als een van de belangrijkste, nog actieve toneelauteurs van Amerika. Hij schreef o.a. Frankie & Johnny, Love!Valour!Compassion! en The Ritz. Ook schreef McNally mee aan hitmusicals als The Kiss of the Spiderwoman, Ragtime en The Full Monty. A Perfect Ganesh gaat over twee vriendinnen die in India tegen wil en dank een spirituele reis beleven. Ze worden hierbij begeleid door Ganesha, de Indiase god van wijsheid en voorspoed.

De musical Ganesha, een perfecte God was in 2004 in Nederland te zien als workshop van de Frank Sanders' Akademie voor Musicaltheater. Allard Blom , Rhody Matthijs (muziek) en Paul van Ewijk (regie) hebben het stuk sindsdien bewerkt. Met Jan Schepens, Ellen Pieters, Frédérique Sluyterman van Loo en Jorik Buijs maakt de musical in M-Lab een nieuwe ontwikkeling door. Ganesha, een perfecte God is van 28 november t/m 1 december te zien in M-Lab.

www.m-lab.nl

M-Lab, naar een idee van Janine en Joop van den Ende, krijgt steun van de gemeente Amsterdam/Amsterdam Topstad en van de VandenEnde Foundation.