Gemeente Barendrecht

Wethouder Van Deursen Installeert Wmo-raad

BARENDRECHT (maandag 26 november 2007) - Op woensdag 28 november 2007 installeert Wethouder Van Deursen (zorg) de Wmo-raad. Dit is een adviesorgaan dat zich op alle terreinen van de Wmo inleeft en het college adviseert. In de raadszaal van het gemeentehuis worden de tien geselecteerde leden en een onafhankelijk voorzitter ontvangen.

De Wmo is een bundeling van bestaande wetten, zoals de Welzijnswet, Wet voorziening gehandicapte (Wvg), de Huishoudelijke Verzorging uit de AWBZ. Als gemeente is er behoefte aan één adviesorgaan. Daarom is een Wmo-adviesraad opgericht. Hiermee wil de gemeente Barendrecht de participatie van burgers bij het vormgeven, uitvoeren en evalueren van het Wmo-beleid zoveel mogelijk stimuleren.

Leden Wmo-raad
Er is gekozen voor de volgende leden: de heer D. Kaasjager (voorzitter), de heer M.Anjouaou, de heer D.L. Beljaars, de heer C.W. Dam, de heer M. Th. G. Erpelinck, mevrouw R. Passchier, de heer S. de Prez, mevrouw I. de Ritter, de heer J. Snijder, de heer A. Sullock Enzlin en mevrouw Th. Van Wilgenburg. In de adviesraad zijn verschillende doelgroepen van de Wmo vertegenwoordigd om tot een kwalitatief goed advies te komen. De doelgroepen omvatten gehandicapten, chronisch zieken, senioren, jongeren, verstandelijk gehandicapten, GGZ, mantelzorgers, vrijwilligers, cliëntenraden, burgers en wijk- en buurtbeheer.

De Wmo
Op 1 januari 2007 is de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) ingevoerd. De Wmo heeft als doel dat iedereen kan deelnemen aan de samenleving. Maar meedoen is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Ouderdom, handicap, sociaal-economische klasse of 'moeilijkheden thuis' kunnen hindernissen opwerpen om volop in de maatschappij te participeren. De Wmo wil mensen in staat stellen om mee te doen in de samenleving, zodat ze zichzelf beter kunnen redden.

Noot voor de pers,