Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Persbericht datum:
28 november 2007
nummer:
= embargo tot vanmiddag (28 november 2007), 15.30 uur = 091
|                                                                              |
Onderscheiding initiatiefnemer Stichting Pallieter

Na het slaan van de eerste paal voor het kinderhospice Pallieterburght (vanmiddag om 15.00 uur aan de Kerklaan 460) zal burgemeester Van Doorne namens Hare Majesteit de Koningin een Koninklijke Onderscheiding uitreiken aan de heer Rein Lander. De heer Lander is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vindt plaats tijdens de receptie in het gebouw van de naast het bouwterrein gelegen ING Bank.

In 2000 richtte Rein Lander de Stichting Pallieter op en sindsdien is hij de sponsorwerver van deze stichting. De stichting heeft de afgelopen jaren substantiële bijdragen geleverd aan diverse kinderhospices in het land, zoals De Glind in Leusden, De Lindenhof in Amsterdam en Mappa Mondo in Wezep. Ook het Doveninstituut en organisaties voor meervoudig gehandicapte kinderen konden een beroep doen op de Stichting Pallieter.

Onvermoeibaar
Vanaf 2004 heeft de heer Lander zich volledig ingezet voor de realisatie van het kinderhospice Pallieterburght in Capelle aan den IJssel. Het feit dat vandaag de eerste paal voor dit project wordt geslagen mag gezien worden als het resultaat van de onvermoeibare inzet van de heer Lander, die er steeds weer in geslaagd is tal van mensen te bewegen hun medewerking te verlenen aan de totstandkoming van het kinderhospice.

Betrokken
Rein Lander toont zich al sinds jaar en dag betrokken bij de samenleving. Vanaf 1989 tot heden heeft hij zich ingezet voor het inzamelen van gelden voor goede doelen. Zo liep hij in de periode 1989 - 1994 200.000 gulden bij elkaar als marathonloper. Van 1994 was hij nauw betrokken bij het in teamverband lopen van de Roparun.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------