Ingezonden persbericht


NHP BREEKT PROVISIESTRUCTUUR HYPOTHEEKVERZEKERINGEN OPEN

website toont verschil premies met en zonder provisie


· Premies fors lager: besparing EUR 50.000 op gemiddelde hypotheek (zie opbouw hieronder)


· NHP ontvangt geen provisie van bank of verzekeraar en rekent vast bedrag per financieel product aan consument: garantie voor onafhankelijkheid


· Afsluitkosten EUR 795 voor hypotheek (i.p.v 1%), ongeacht hoogte


· Eenmalige kosten EUR 795 voor provisievrije verzekering, ongeacht duur, leeftijd of dekking


· NHP is eerste aanbieder met volledig transparante kosten

Tilburg, 28 november 2007 Nationale HypotheekPas (NHP) introduceert vandaag naast de bestaande provisievrije NHP hypotheek en NHP overlijdensrisicoverzekering ook de meest voordelige beleggingsverzekeringen, woonlastenverzekeringen en inkomensverzekeringen. NHP is de eerste financiële dienstverlener die geen provisieopslag in de maandelijkse premie verwerkt en is daardoor de goedkoopste aanbieder van hypotheken en alle gerelateerde verzekeringen. De besparing voor een verzekerde bij een gemiddelde hypotheek, met bijbehorende verzekeringen en looptijd van 30 jaar, loopt bij NHP op tot EUR 50.000,-. Op de volledig vernieuwde website <..>www.nhp.nl staan overzichten van de verschillen in premie tussen verzekeringen met en verzekeringen zonder provisie.

Onderzoek Independer

NHP werd deze maand al aangemerkt als goedkoopste aanbieder van overlijdensrisicoverzekeringen (Independer, peildatum 1 november) doordat de maandpremie netto en zonder provisieopslag wordt aangeboden. Voor het afsluiten van een hypotheek of gerelateerde verzekering rekent NHP EUR 795 aan vaste kosten aan de verzekeringnemer. Dit bedrag is een fractie van wat de consument normaal aan kosten betaalt, meestal zonder dit te weten omdat deze kosten op een ondoorzichtige manier in hoge premies zijn verdisconteerd. Volgens het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) wordt slechts 60% van de maandpremie voor een beleggingsverzekering daadwerkelijk belegd. De overige 40% gaat op aan kosten. NHP is als eerste volledig transparant voor wat betreft de kostenstructuur.

NHP werkt als enige in Nederland zonder zich te laten betalen door een bank of verzekeraar. Onafhankelijk advies kan alleen worden gewaarborgd als een tussenpersoon er geen financieel voordeel bij heeft om een bepaalde bank te adviseren. Wanneer een tussenpersoon door de consument word betaald, maakt het niet uit bij welke bank deze het financiële product onderbrengt. De vergoeding die de tussenpersoon krijgt bedraagt namelijk altijd EUR 795.

Nieuwe standaard

Pieter Lijesen, fiscaal jurist en initiatiefnemer van NHP: NHP is geen prijsvechter maar laat zien dat goed advies ook kan tegen een normale prijs. Wij rekenen altijd een vast laag bedrag voor het afsluiten van een hypotheek of verzekering. Dit bedrag wordt niet hoger naarmate de klant meer verzekert. Het is voor ons namelijk evenveel werk om een dekking van EUR 100.000 euro of EUR 450.000 in te vullen op het aanvraagformulier. Wij zetten met onze provisievrije hypotheken en verzekeringen een nieuwe standaard .

Opbouw besparing gemiddelde hypotheek looptijd 30 jaar:

EUR 2.200 HYPOTHEEK

EUR 16.800 LEVENSVERZEKERING

EUR 11.000 BELEGGINSGVERZEKERING

EUR 5.000 WOONLASTENVERZEKERING

EUR 15.000 INKOMENSVERZEKERING

TOTAAL BESPARING: EUR 50.000

Over NHP

Nationale HypotheekPas is een financiële full service dienstverlener met ruim 300 aangesloten Erkend Hypotheekadviseurs. NHP streeft naar maximale transparantie van de kostenstructuur van financieel advies. Sinds augustus 2007 brengt NHP provisievrije hypotheken (zerohypotheek) en kostenvrije verzekeringen op de Nederlandse markt tegen vaste afsluitbedragen van EUR 795. NHP biedt deze aan in samenwerking met gerenommeerde banken en Europese risicodragers. NHP werkt landelijk samen met grote assurantietussenpersonen en toonaangevende banken en verzekeraars zoals Quantum Leben AG, Fortis, Nationale Nederlanden, Westland Utrecht en Moneyou. NHP is een initiatief van fiscaal jurist Pieter Lijesen en is gevestigd in Tilburg. Zie ook <..>www.nhp.nl

Contact voor de media:

Veronique van Zanten: telefoon 06-518 31 707

e-mail: pers@nationalehypotheekpas.nl

Ringbaan Oost 102-30 - 5013 CD Tilburg voor andere vragen: 0900-2255647