Datum: 20071128 Titel: Politiebericht A'dam Amstelland **DATUM*** Arnold zegt: Politie Amsterdam Amstelland, multiple Titelbalk gaf: Politie-Amsterdam-Amstelland PERSHOEK

Politie Amsterdam-Amstelland



Carjacking / Stolwijkstraat (28/11/07)

Dinsdagavond 27 november, rond halfzeven, werd op de Stolwijkstraat onder bedreiging van een vuurwapen een personenauto gestolen. Op het moment dat een bestuurder zijn auto inparkeerde werd hij benaderd door drie mannen in de leeftijd van 20 tot 30 jaar. Onder bedreiging van een vuurwapen moest hij uitstappen en zijn zij er met de auto vandoor gegaan.

De daders zijn weggereden in de richting van de Rijksweg A10.

Twee aanhoudingen bij onderzoek naar witwassen / Amsterdam (28/11/07)

Politie Amsterdam-Amstelland heeft woensdagmorgen 28 november met ondersteuning van politiekorps Kennemerland op een bungalowpark in Haarlem een 46-jarige man en een 40-jarige vrouw uit die plaats aangehouden. Zij worden verdacht van het witwassen van geld via een vastgoedtransactie.

De politie kwam een verdachte financiering van een woning op het spoor in het kader van onderzoek naar criminele investeringen in vastgoed. Het bleek dat de financiering van het aangekochte pand plaats had gevonden zonder dat er hypotheek op het pand was gevestigd. Het voor de financiering benodigde bedrag was (voor een groot deel) vermoedelijk afkomstig uit criminele activiteiten. Het Bureau Financieel Economische Recherche (BFER) van Politie Amsterdam-Amstelland doet verder onderzoek. Op het Amsterdamse pand, wat een geschatte waarde heeft van 750.000 euro, is beslag gelegd. De politie nam verder twee personenauto's in beslag. De verwachting bestaat dat in het kader van het onderzoek naar criminele investeringen in vastgoed binnen enkele maanden nog meer soortgelijke acties zullen volgen.