Politie Amsterdam-Amstelland

Vier jonge straatrovers aangehouden / Jan van Galenstraat (28/11/07)

Dinsdagmiddag 27 november rond vier uur, werd op de Jan van Galenstraat, een jongen onder bedreiging van een vuurwapen beroofd van zijn mobiel. Vier verdachten, 13 tot 15 jaar oud, zijn aangehouden.

Een jongen die op een bankje zat werd, aangesproken door vier jongens en zij eisten zijn mobiele telefoon. Daarbij werd een vuurwapen getoond en werd hij geslagen. Het slachtoffer konden vluchten en heeft kans gezien de politie te waarschuwen. Na een zoekactie kon op basis van de opgegeven signalementen de vier daders na onderzoek worden aangehouden. De gestolen telefoon en het vuurwapen werden bij hen aangetroffen. Het vuurwapen bleek een bedrieglijk echt lijkend nepvuurwapen.

De recherche van wijkteam Houtmankade heeft de zaak in onderzoek.

Vreemdelingenpolitie pakt Colombiaanse drugshandelaar / Amsterdam (28/11/07)

Bureau Vreemdelingenpolitie heeft vorige week in Amsterdam Zuid een 30-jarige Colombiaan aangehouden die internationaal gesignaleerd stond vanwege grootschalige drugshandel. De verdachte zou leiding geven aan een organisatie die meerdere keren tientallen kiloâs cocaïne vanuit Colombia naar onder andere Italië smokkelde. Dat heeft de Vreemdelingenpolitie vandaag bekendgemaakt. De ex-vriendin van de verdachte wordt voor hetzelfde feit gezocht. Zij is vooralsnog voortvluchtig en houdt zich vermoedelijk buiten Nederland op. In haar woning in de Diamantbuurt is de Colombiaan afgelopen woensdag aangehouden. Ook zijn twee illegale Venezolanen die daar aanwezig waren staande gehouden voor de Vreemdelingenwet. Zij zijn inmiddels heengezonden. De verdachte is voorgeleid aan de rechter-commissaris en zal worden uitgeleverd aan Italië als de rechter daartoe beslist. âDaar hangt hem volgens de Italiaanse politie een gevangenisstraf van zoân 17 jaar boven het hoofdâ, aldus collegaâs van de Vreemdelingenpolitie.

Het onderzoek van Bureau Vreemdelingenpolitie naar de man heeft zoân twee weken geduurd. Diverse mogelijke verblijfplaatsen van de man zijn daarbij bekeken.