Gemeente Amersfoort

Activiteitenkalender B en W Amersfoort
Woensdag 28 november t/m vrijdag 7 december 2007

Woensdag 28 november

11.30 uur
Wethouder Eerdmans ontvangt de deelnemers van de Scholenkaravaan. Stichting Kleurrijke Scholen organiseert een Scholenkaravaan voor ouders van kinderen tot 4 jaar in de wijk Kruiskamp, om ouders te helpen bij het maken van een bewuste keuze voor een basisschool. Locatie: Wijkcentrum De Roef, Assenraadstraat 2 te Amersfoort.

Vrijdag 30 november

21.00 uur
Wethouder Kruyt bezoekt het jubileumfeest voor medewerkers van Amfors/RWA. Dit jaar bestaat het RWA veertig jaar en de Amfors Groep 10 jaar. Locatie: Hart van Holland, Berencamperweg 12 te Nijkerk.

Zaterdag 1 december
16.00 uur
Wethouder Van 't Veld reikt een prijs uit van de winkeliersloterij Euterpeplein. Locatie: Euterpeplein te Amersfoort.

17.00 uur
Wethouder Van 't Veld en gedeputeerde mevrouw Raven openen Lumineus Amersfoort, een lichtkunst- en multimediaroute door de historische binnenstad van Amersfoort. Locatie: Theater "De Lieve Vrouw", Lieve Vrouwestraat 13 te Amersfoort.

Maandag 3 december
20.00 uur
Wethouder Hekman en wethouder Kruyt bezoeken het maandelijkse Architectuurcafé. Deze maand gaat "Amersfoort langs de ruimtelijke meetlat", met als vragen "hoe groen moet het buitengebied blijven" en "hoe rood mag de stad worden". Locatie: Rietveldpaviljoen De Zonnehof 8 te Amersfoort.

Donderdag 6 december
11.45 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper houdt een lezing over 'uitholling of aanscherping van taken voor de gemeente' tijdens het Veiligheidssymposium 'Een spraakmakende zaak'. Het symposium wordt georganiseerd door Pinpoint Management & Consultancy BV en het COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement in samenwerking met de Haagse Hogeschool. Locatie: auditorium Haagse Hogeschool, Johanna Westerdijkplein 75 te Den Haag.

18.00 uur
Wethouder Kruyt zet Amersfoortse sportkampioenen in het zonnetje tijdens een feestelijke bijeenkomst. De gemeente Amersfoort en de Amersfoortse Sport Federatie hebben gezocht naar sportkampioenen in de periode van 1 oktober 2006 tot en met 30 september 2007 die een eerste, tweede of derde plaats hebben behaald bij een Nederlands-, Europees- of Wereldkampioenschap. Het betreft individuele Amersfoortse sporters en/of standaardteams van Amersfoortse verenigingen. De sporten werden beoefend bij een sportbond die is aangesloten bij de NOC*NSF. Locatie: Dierenpark Amersfoort, restaurant De Olifant.

19.30 uur
Wethouder Van Daalen is aanwezig tijdens de informatieavond over natuurspeelplaatsen. Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

Vrijdag 7 december
10.00 uur
Wethouder Van Daalen neemt het eerste exemplaar in ontvangst van het boek 'Met alleen steen bouw je geen stad, Amersfoort de Groenste stad van Europa'. Locatie: De Drie Ringen, Kleine Spui 18 te Amersfoort.

15.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper spreekt tijdens de plenaire afsluiting van het congres voor de Vereniging van Griffiers. Zij sluit het congres af samen met Marc Chavannes (Rijksuniversiteit Groningen, NRC) met het onderwerp 'De burger als toezichthouder'. Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

17.00 uur
Wethouder Hekman ontsteekt samen met de heer K. Koolstra, directeur Alliantie, de kerstverlichting aan de geplaatste hijskraan van Dura Vermeer. Locatie: afgesloten bouwterrein naast het Neptunusplein te Amersfoort.


---- --