Ingezonden persbericht


Persbericht

Dean Klotz nieuwe COO HintTech in de Verenigde Staten

Delft, 28 november 2007 HintTech, de ICT dienstverlener uit Delft, heeft voor haar vestiging in de Verenigde Staten een nieuwe directeur aangesteld; Dean Klotz. Klotz was voorheen werkzaam bij Move.com, de Amerikaanse versie van Funda. Daarnaast is HintTech verhuisd van San Francisco naar Los Angeles, omdat 80 procent van de markt zich inmiddels daar bevindt. De ontwikkelingen dragen bij aan de ambitie van het bedrijf om in de Verenigde Staten verder marktaandeel te winnen.

Bij Move.com was Klotz vice-president van de ontwikkeltak en werkte in die hoedanigheid samen met HintTech aan een Tridion project. De samenwerking beviel dermate goed dat hij door HintTech als directeur is aangetrokken om het bedrijf in de Verenigde Staten verder te laten groeien. De Nederlandse mentaliteit sluit niet volledig aan op de Amerikaanse waardoor het ook zakelijk gezien handig is om een lokale directeur aan te stellen.

In de VS zitten we volop in een groeifase, we krijgen meer bekendheid en hierdoor ook steeds meer werk, zegt Egbert Hendriks, algemeen directeur HintTech. Momenteel zijn we bezig met projecten voor grote partijen als Kaiser Permanente en AIG. Het leveren van goede kwaliteit is voor ons een vereiste, waardoor groei van het bedrijf niet achter kan blijven."

HintTech heeft in de Verenigde Staten momenteel acht medewerkers. Verwacht wordt dat dit er aan het einde van het jaar tien zijn, wat een verdubbeling is in vergelijking met 2006. Over vijf jaar wil het bedrijf tussen de 40 en 50 medewerkers omvatten, afhankelijk van de ontwikkelingen in de markt.

Ook is HintTech in de Verenigde Staten een volledig partner van Tridion geworden. Ze beschikken hierdoor over meer kennis en middelen om Tridion in te zetten bij projecten. Naast de expertise in Tridion en overige CMS pakketten zullen de medewerkers zich gaan specialiseren in Search Engine Marketing (SEM). Daarnaast voert HintTech momenteel gesprekken met Mendix, om te onderzoeken of zij in de VS hun samenwerking verder kunnen uitbreiden.

Over HintTech

HintTech is specialist op het gebied van softwareontwikkeling (.Net", Java" platform, Tridion), content management, projectmanagement en informatiebeveiliging. Het bedrijf is opgericht in 1997 en werkt met innovatieve en bewezen technologieën en methodieken. Hiermee realiseert HintTech kwalitatieve maatwerkoplossingen voor haar klanten. Voor Tridion, Microsoft, Sun J2EE" en IBM WebSphere is HintTech zowel adviserend alsook uitvoerend partner. HintTech kan onder andere Shell, Nuon, Fortis en KLM tot haar klanten rekenen. Kijk voor meer informatie op www.hinttech.nl.

Voor meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong
Elske van Gent

020 421 0565
Elske@l-dj.nl

HintTech
Steven Nyland
015 268 25 73
Steven.Nyland@hinttech.com