Persbericht 28 november 2007

Belgacom verrijkt haar ADSL-aanbod

België behoort tot de wereldleiders inzake breedbandpenetratie. De dekking van ADSL bedraagt thans 99,7%, zowaar een wereldrecord. Het reeds uitgebreide aanbod tariefformules wordt vandaag uitgebreid met adsl budget. De weinige resterende smalbandabonnees hebben voortaan de keuze uit de verschillende bestaande adsl-formules, zodat Belgacom de dial-up dienst kan stopzetten.

Verhoging van de dekking van ADSL.
In de loop van november trok Belgacom de dekking van de ADSL-technologie in België verder op. Die bedekking bedraagt thans 99,7% van de bevolking, dankzij de invoering van een nieuwe technologie, "reach extended ADSL" in het netwerk. Dit moet zowat een wereldrecord zijn.

ADSL Budget tegen 20 euro per maand.
Belgacom lanceert op 1 december 2007 ADSL Budget, een nieuwe instapformule tegen 20 euro per maand. Dit product is ideaal voor klanten die de eerste stappen zetten op het internet, en vooral willen emailen, online bankieren en informatie opzoeken.
Met ADSL Budget is de klant altijd online, kan hij surfen aan een snelheid van 512kbps en dit voor een maandelijks inbegrepen volume van 400MB. ADSL Budget is enkel beschikbaar in combinatie met een telefoonlijn (Classic, Twin of ISDN).
Productgegevens van ADSL Budget:

· prijs: 20 euro per maand (-1 met domiciliëring)
· surfsnelheid - download: 512kbps

· surfsnelheid ­ upload: 128kbps

· maandelijks volume: 400MB

· extra volume: 3 per 500MB (btw incl)

· 1 mailbox met antivirus/antispam (5 alias adressen mogelijk)
· 50MB webruimte

· gratis helpdesk

· 1 dag gratis opleiding voor elke nieuwe klant

Twee nieuwe Pack-combinaties met ADSL Budget
ADSL Budget is compatible met het Pack "Internet + TV": de klant beschikt over ADSL Budget (+ telefoonlijn Classic, Twin of ISDN ­ niet inbegrepen in het Pack), Belgacom TV Classic+ en de huur van de decoder voor een totaalprijs van 30 euro per maand (of 5,95 per maand goedkoper dan indien men elke dienst apart zou nemen).
De klant kan dit pack ook combineren met het aanbod Proximus Smile Freetime (10, 20 of 35). Er is reeds een Pack "Internet + TV + Mobile" beschikbaar vanaf 38,5 euro per maand (+ telefoonlijn Classic, Twin of ISDN ­ niet inbegrepen in het Pack). De klanten die het pack nemen betalen 7,45 euro per maand minder dan wannneer ze elke dienst apart zouden nemen.
Voor wie de stap wil zetten naar ADSL heeft Belgacom tijdens de maand december een aantrekkelijke actie: "test ADSL Budget 3 maanden gratis + 1 dag gratis internetopleiding".

Stopzetting van de inbelverbinding.
Drie jaar geleden, minder dan 5 jaar na de lancering van ADSL waren in België een miljoen klanten aangesloten op deze breedband-oplossing. Deze positieve evolutie werd voortgezet en vandaag telt Belgacom meer dan 1,5 miljoen ADSL-aansluitingen.

Dat het aantal smalbandabonnees snel verminderde en het aantal breedbandabonnees bleef stijgen, is geen geheim. Steeds meer klanten schakelen over op een van de vele ADSL-formules. Met de komst van Belgacom TV twee en een half jaar geleden zette deze evolutie zich versneld door. Breedband is nu eenmaal de toekomst voor mensen die snel en comfortabel willen surfen en tezelfdertijd telefonisch bereikbaar blijven en bovendien tv willen kijken. Volgens cijfers van ISPA (Internet Service Providers Association Belgium) maken inbelverbindingen nog slechts 7% deel uit van de totale internetmarkt.

Gelet op de bijna volledige dekking met Belgacom ADSL zet Belgacom op 31 januari 2008 de commercialisering van haar internet inbeldienst stop. Alle dial-up klanten zullen hiervan persoonlijk op de hoogte worden gebracht. Met Belgacom ADSL Time kunnen deze klanten reeds voor 5,95 euro per maand (-1 bij domiciliering) 2 uur surfen aan 512kbps. Na de eerste 2 uur betaalt de klant 0,043 euro per minuut en een connectiekost van 0,25 euro. Met de lancering van ADSL Budget biedt Belgacom bovendien een interessant instapproduct waarbij de klant altijd online is tegen 20 euro per maand (-1 bij domiciliering).

De tarieven zijn BTW inbegrepen.

Meer info: http://www.belgacom.be/adsl.

---
Meer informatie (voor journalisten) op de persdienst van Belgacom: Haroun Fenaux: +32 2 202 48 67 of +32 476 60 03 33 Jan Margot: +32 2 202 85 01 of +32 475 58 50 37


---- --