Ingezonden persbericht


Persbericht Pleisureworld, 29 november 2007

Yalp wint Pleisureworld noviteiten award opnieuw

Met de 'Smartus' heeft speelbedrijf Yalp voor het tweede achtereenvolgende jaar de Pleisureworld noveitenaward gewonnen. De prijs werd uitgereikt tijdens de Recreatievakbeurs op 28 november in Hardenberg. De jury was onder de indruk van de mogelijkheden van het nieuwe speeltoestel; Kinderen worden via een computerspel uitgedaagd om in beweging te komen. De scores van de spellen zijn ook op internet te bekijken en er wordt gewerkt aan een module voor mobiele telefoontjes. Daarmee speelt Yalp helemaal in op de belevingswereld van kinderen en levert tegelijk een bijdrage aan de aanpak van obesitas.

De jury had geen gemakkelijke taak. Er waren negen zeer diverse noviteiten ingestuurd. Juryvoorzitter Van Assendelft was dan ook eerlijk over de dilemma's: "Toen we de productomschrijvingen thuis hadden gelezen waren we nog niet erg onder de indruk van vernieuwing onder de inzendingen. Dat veranderde tijdens ons bezoek aan de diverse standhouders, die enthousiast hun noviteiten toelichtten." De tweede plaats ging naar VDI Zwembaden (voorheen Hoogeslag), die het Captura filtersysteem voor zwembaden introduceerde. Het nieuwe systeem levert ruimte- en kostenbesparing op. Een derde plaats was er voor een milieu-innovatie die bovendien het desinfecteren van zwembadwater veiliger maakt; het Chloritsu zoutelectrolysesysteem van Van den Heuvel Watertechnologie. De aanmoedigingsprijs ging naar het Hanco Geldautomaat van LGK trading voor de innovatieve inzet van een geldautomaat in de marketing van een bedrijf. Suggestie van de jury: "Maak het ook een visueel aantrekkelijk product en het past nog beter op een recreatiebedrijf."

De jury bestond dit jaar uit: Reinoud van Assendelft de Coningh (Van Assendelft en Partners; adviesbureau voor leisure en cultuur), Ben Moonen van Moonen Sport & Leisure, Max van Leeuwen (Syntens; innovatienetwerk voor ondernemers.), Hans van Leeuwen (Slimm advies en initiatiefnemer Pleisureworld platform voor sport recreatie en toerisme) en innovatief ondernemer Jan Hagedoorn (directeur camping De Beerze Bulten.)

Meer informatie: www.pleisureworld.nl