Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Genomics Momentum 2007

28 november 2007 - 29 november 2007

Op 28 november 2007 zal in Amsterdam de zesde editie van het jaarlijkse Genomics Momentum plaatsvinden. Het Genomics Momentum wordt georganiseerd door het Netherlands Genomics Initiative (NGI). Tijdens dit evenement komt het Nederlandse Genomics netwerk bijeen en komen de laatste ontwikkelingen in onderzoek naar genomics aan bod. Dit jaar zal het Momentum vooral in het teken staan van de toekomstige ontwikkelingen. De eerste periode van het NGI loopt dit jaar ten einde, de plannen voor de toekomst zijn ontwikkeld en het kabinet zal in het najaar beslissen of en hoe het Genomics Regieorgaan een vervolg zal krijgen. Tijdens het evenement zullen de toekomstplannen van het NGI centraal staan.

Voor meer informatie over Genomics Momentum zie: www.GM2007.org.

Genomics Researchers Event 2007

Het Genomics Researchers Event op 29 november vindt aansluitend aan het Genomics Momentum 2007 plaats. Hier zal de film 'The Dodo-game', gemaakt door filmmaker Jan Vink, in première gaan. De trailer van de film is een dag eerder al op het Genomics Momentum vertoond. Deze film over de ambities, de commerciële belangen, morele dilemma's en de verwachte en onverwachte gevolgen van genomics-onderzoek, is gemaakt in opdracht van het NWO/NGI onderzoeksprogramma De Maatschappelijke Component van Genomics-onderzoek.

Tijdens de workshop 'The Dodo-game' kan na afloop van de film gediscussieerd worden met de filmmaker, een onderzoeker van één van de MCG-projecten en een wetenschapsjournalist.
Voor meer informatie over het Genomics Researchers Event: www.GRE2007.org

..............................

Contact:

* Marja Berendsen (secretaris MCG-programma, NWO-GW)
* t.: 070-3440691, berendsenm@nwo.nl