Groep Colruyt

Halle, 26/11/2007

Colruyt opent nieuwe Colruyt-winkel in Alsemberg

In Alsemberg opent Colruyt op woensdag 28 november een gloednieuwe winkel. In deze grote winkel biedt Colruyt zijn klanten een ruime keuze producten voor de laagste prijzen. Bovendien is er een overdekte parking. En op het dak liggen 420 m² zonnepanelen: genoeg om de winkel in de zomer bijna volledig op zonne-energie te laten draaien.

De nieuwe Colruyt-winkel in Alsemberg is een
toonbeeld van hoe Colruyt steeds weer op zoek gaat naar efficiëntie en duurzaamheid. Dat uit zich zowel onder als boven de winkel.

Deze winkel is immers op palen gebouwd. Er is op de palen plaats voor een grote winkel, met 2.050 m² verkoopsoppervlakte, en onder het gebouw kan de parking gewoon doorlopen, met extra overdekte parkeerplaatsen als resultaat. Zo wordt de beschikbare ruimte dubbel benut.

Op het dak van de winkel liggen dan weer 420 m² zonnepanelen. Om het rendement te verhogen, staan de panelen op een draagconstructie in een hoek van 35 °. Een ideale hoek om zo veel mogelijk zonne-energie op te vangen. Colruyt schat dat de panelen jaarlijks zo'n 46.750 kWh zullen opleveren (het gemiddelde verbruik van 13 gezinnen) en een CO2-uitstoot van 14 ton vermijden. In de zomer zou de winkel bijna volledig op zonne-energie kunnen draaien.

Groot assortiment voor de laagste prijzen

Dankzij zulke efficiënte en kostenbesparende maatregelen kan Colruyt zijn garantie aan zijn klanten blijven waarmaken: alle producten op elk moment voor de laagste prijzen.

In zijn nieuwe winkel kan Colruyt zijn klanten uit Alsemberg en omgeving een nog groter assortiment en vlottere bediening aanbieden dan voorheen. De belangrijkste uitbreidingen op een rijtje:
* een grotere gekoelde versmarkt, met nu ook keuze aan voorgesneden groenten;

* een forse uitbreiding van de diepvriesafdeling (13 bijkomende diepvrieskoffers) met alle diepvriesspecialiteiten;
* veel meer biologische producten;

* 11 nieuwe kassa's.

Daarnaast kunnen de klanten in hun winkel nog steeds terecht voor de vele andere voedings- en niet-voedingsartikelen uit het Colruyt-assortiment.

Mario Mertens, gerant van Colruyt Alsemberg, is alvast opgetogen met 'zijn' nieuwe winkel: "Het is een prachtige winkel geworden, met veel ruimte en voldoende plaats om heel ons assortiment overzichtelijk uit te stallen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat onze klanten zich hier ook snel weer thuis gaan voelen. Mijn ploeg en ik staan in elk geval klaar om hen met open armen te ontvangen."

Gerant Mario wordt bijgestaan door een ploeg van 24 medewerkers.

Colruyt in Beersel

Colruyt bouwde zijn eerste winkel in Alsemberg, een deelgemeente van Beersel, in 1974: het was meteen een van de allereerste Colruyt-winkels in het land. Die was ondertussen al vervangen door een tweede winkel in de Gemeenveldstraat. Ook die winkel wordt nu dus vervangen door een nog grotere winkel op de Brusselsesteenweg. Het vroegere gebouw is verkocht aan het gemeentebestuur en krijgt een nieuwe bestemming.

Voor de locatie van de nieuwe winkel koos Colruyt voor de oude Volvo-site aan de Brusselsesteenweg in hartje Alsemberg. Met de komst van de nieuwe Colruyt-winkel kon de leegstaande, verloederde autofabriek er eindelijk gesloopt worden en de locatie aan een tweede leven beginnen.

Behalve een winkel heeft de Groep Colruyt in Groot-Beersel ook een distributiecentrum met kantoren voor de dochterondernemingen Collivery en Dreamland en een Infoco-, Dolmen Ip en Createch-vestiging. Alles samen goed voor de tewerkstelling van 470 mensen in Groot-Beersel.