Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Bewonersavond over bruggen Lange Hilleweg

In de raadzaal van de deelgemeente aan de Maashaven O.z. 230 vindt woensdag 28 november een bewonersavond plaats over de Lange Hilleweg. De avond begint om 19.30 uur, de inloop is om 19.15 uur.

Afronding
Eind 2005 startte Gemeentewerken met de werkzaamheden aan de Lange Hilleweg. Die zijn nu bijna afgerond. Alleen aan de bruggen moet nog het een en ander gebeuren.

Bruggenleed
De bruggen zijn niet oké. Zo blijven er na een regenbui lang plassen liggen. Gemeentewerken is nu samen met de aannemer aan het kijken wat hieraan gedaan kan worden. Maar eerst moet duidelijk zijn waar de fout ligt. Hierover vindt momenteel een pittige discussie plaats. De bruggen zijn daarom nog niet opgeleverd. Tijdelijk zijn er wel vlonders gelegd, zodat voetgangers droog de overkant kunnen bereiken.

Schouw met bewoners
In juni 2007 werd een schouw gehouden met een groep bewoners. Er is toen een actielijst opgesteld met zaken die aan de orde kwamen. Enkelen hiervan zijn intussen afgehandeld. Aan een aantal zaken wordt niets gedaan. Tijdens de bewonersavond wordt verteld waarom. De bewonerswerkgroep Lange Hilleweg is hierover geïnformeerd en is tevreden over de afhandeling.

Portefeuillehouder aanwezig
Onder andere de portefeuillehouder Verkeer en Vervoer, Gülami Yesildal, is aanwezig op woensdag 28 november. Een medewerker van de dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting (dS+V) legt die avond uit hoe het ontwerp Lange Hilleweg tot stand is gekomen. Iemand van Gemeentewerken vertelt over de werkzaamheden. Daarna kunt u vragen stellen die dan door verschillende personen en deskundigen worden beantwoord.

Informatie
Voor meer informatie over deze bewonersavond kunt u bellen met de gebiedsregisseur van Bloemhof, Marloes Pronk, via (010) 291 60 29.