Gemeente Lansingerland



Een project voor jongeren


1-op-1 project nu ook in Lansingerland.

Een project voor jongeren die "even de weg" kwijt zijn.

Het project Gidsen met jongeren van de stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland wordt nu ook in de gemeente Lansingerland uitgevoerd. Dit project helpt jongeren die 'even de weg kwijt zijn' en daar wat aan veranderen willen. Door een dag op pad te gaan met een gids (in veel gevallen een jongerenwerker), wordt een steuntje in de rug gegeven en duidelijkheid verkregen in de verwarring van het leven van de jongere op dat moment. Hierdoor zijn problemen veelal door de jongeren zelf te herstellen of is een eventuele stap naar scholing, arbeidsmarkt of hulpverlening makkelijker.

Gids

Het project gaat er vanuit dat jongeren iemand nodig hebben die even met hen `meeloopt', die als gids fungeert in hun persoonlijk leven en hen inzicht geeft in het eigen denken en handelen. Hierdoor kunnen zij de draad weer oppakken en kunnen (verdere) problemen worden voorkomen. De gesprekken kunnen overal over gaan. Soms is het belangrijk dat er meer zicht wordt verkregen over wat er aan de hand is. Soms weet de jongere exact wat er aan schort maar heeft hij of zij geen idee hoe daar mee aan de slag te gaan.

Vrijwillig

Het project is vrijwillig en bedoeld voor jongeren van 14 t/m 21 jaar. Het duurt een dag. De jongere kan met zijn of haar gids ergens naartoe gaan waar in alle rust met elkaar gelopen en gepraat kan worden. Aan het eind van de dag is duidelijk wat belangrijk is om aan te pakken en hoe de jongere dit zelf zou kunnen doen.

Informatie

Het project, dat ook wel het 1-op-1 project wordt genoemd wordt nu ook in gemeente Langsingerland uitgevoerd. Meer informatie over het project is te vinden op www.jipjop.nl .