Wizzl's alles-in-één virtuele telefoon verandert communicatie

28/11/2007 07:24



Pride PR



Wizzl lanceert bètaversie en onthult toekomstplannen

Voorschoten, 28 november 2007 - Wizzl heeft de bètaversie van de eerste virtuele, alles-in-één telefoon officieel gelanceerd tijdens Gameplay, het grootste game event in de Benelux. CEO Jaap Korevaar gaf inzicht in de functionaliteiten van de applicatie en onthulde de toekomstplannen van het bedrijf. In de week tussen de vooraankondiging en de lancering hebben mensen uit meer dan 100 landen Wizzl gedownload en, nog veel belangrijker, ze gebruiken het ook.

"Met deze lancering creëert Wizzl niet alleen een doorbraak in communicatie en entertainment maar brengt het internet telefonie ook naar een hoger niveau wat betreft veiligheid en privacy van de gebruiker," zegt Jaap Korevaar, CEO van Wizzl. "Onze eigen technologie maakt het mogelijk te communiceren via een directe peer-to-peer verbinding in plaats van via meerdere peers (waaronder computers van andere en jouw onbekende gebruikers), zoals Skype dat doet. Wizzl biedt veilige en stabiele verbindingen en dat geldt ook voor de mobiele applicatie die Wizzl medio 2008 zal lanceren. Korevaar vervolgt: "Het wordt tijd dat de telecomsector de besparingen die ze realiseren met het aansluiten van gebruikers op internettelefonie doorgeven aan hun klanten. Dat is precies waar het bij Wizzl om gaat. Waarom zou je twee keer betalen voor bellen via internet als je al betaald hebt voor je internetverbinding?"

Wizzl's virtuele alles-in-één telefoon is gratis communicatiesoftware waarmee gebruikers ('Wizzlers') gratis kunnen bellen en videobellen. Voor bellen naar vaste en mobiele nummers wereldwijd moet Wizzl een klein bedrag in rekening brengen zolang er nog telecomoperators betrokken zijn. Echter, Wizzl stelt zijn gebruikers in staat om een groot deel van de verbinding via internet te realiseren en kan daarom lage tarieven berekenen vanaf slechts 1,5 eurocent per minuut. De nieuwe virtuele telefoon biedt Wizzlers ook gratis toegang tot live TV, internetradio en de populairste webgames. Eigen muziek, video's en foto's zijn ook binnen handbereik. Wizzl's virtuele telefoon ziet eruit als een stijlvolle mobiele telefoon en staat op de desktop van de gebruiker. De functies en mogelijkheden zijn gemakkelijk te begrijpen en zijn toegankelijk in slechts enkele muisklikken. Afbeeldingen en video's worden getoond in het scherm van de virtuele telefoon. Een computer met breedbandverbinding, speakers en een microfoon (of headset) is voldoende om Wizzl te kunnen gebruiken.

Televisie en radiocontent zijn met een muisklik te benaderen via Wizzl. Gebruikers hebben gratis en direct toegang tot TV- en radiokanalen vanuit de hele wereld in slechts twee seconden, zonder te hoeven zoeken naar de website van een station of meerdere software-applicaties te gebruiken. Wizzl voorziet onder Wizzlers een aanbod van persoonlijke initiatieven om via Wizzl een platform te hebben voor het lanceren van eigen TV- of radiostations zonder dat zij daarvoor een eigen website hoeven te openen of kostbare distributie hoeven te financieren.

Miljoenen internetgebruikers genieten dagelijks van het spelen van webgames. Dit varieert van puzzel tot racespel en met Wizzl heeft de gebruiker talloze spellen binnen handbereik met slechts drie muisklikken verwijderd van het spel naar keuze. Wizzl onderhandelt met aanbieders van webgames en zal in de nabije toekomst het spelaanbod uitbreiden met exclusieve en niet-exclusieve games.

De Wizzl bètaversie heeft de volgende onderscheidende kenmerken:
- Gratis internetbellen - Bellen naar andere Wizzlers is gratis en met Wizzl heb je altijd een heldere verbinding.
- Gratis videobellen - Het is gemakkelijk om beeld aan een gesprek toe te voegen met een webcam. Met Wizzl is één druk op de knop voldoende.
- Goedkoop WizzlOut bellen - Gesprekken naar lokale en internationale nummers (vast en mobiel) zijn mogelijk vanaf 1,5 eurocent per minuut. Wizzl biedt toegang tot meer dan 70 bestemmingen die niet bereikbaar zijn met andere belsoftware.
- één-op-één of groeps-chat - Wizzlers kunnen snel en eenvoudig berichten sturen naar andere Wizzlers zonder zich aan te hoeven melden met een wachtwoord.
- Onbeperkt bestanden verzenden - Stuur vakantiefoto's, muziekbestanden of een belangrijk rapport direct en veilig naar andere Wizzlers.
- Whiteboard - Maak tijdens het bellen, chatten of webcammen duidelijk wat je bedoelt en werk samen aan een schets of toon je laatste ontwerp.
- Live TV kijken - Honderden kanalen zijn beschikbaar en eenvoudig in de lijst te vinden, ingedeeld in categorieën, van lokale kanalen tot wereldwijde nieuwskanalen.
- Internetradio luisteren - Radiokanalen vanuit de hele wereld zijn beschikbaar in handige categorieën, van Jazz tot Rock.
- Webgames spelen - Webgames zijn ongelofelijk populair in de hele wereld. Met één handeling kan een Wizzler kiezen uit spellen zoals Sudoku of Mahjong.
- Directe toegang tot persoonlijke media - Wizzlers kunnen de virtuele telefoon gebruiken om direct toegang te krijgen tot en plezier te beleven aan hun persoonlijke muziek, foto's en video's en dat alles met een enkele druk op de knop.

De technologie
Wizzl werkt met een andere technologie dan bestaande beldiensten zoals Skype. In tegenstelling tot Skype maakt Wizzl geen gebruik van jouw computer om de communicatie tussen twee andere Wizzlers mogelijk te maken.

"Wizzl loopt vooruit op de markt," zegt Jaap Korevaar. "De verwachting dat met internet communicatie beter, leuker en goedkoper gaat worden, wordt eindelijk waarheid met de introductie van onze alles-in-één virtuele telefoon. Wizzl is niet alleen gebaseerd op superieure technologie, het stelt Wizzlers ook in staat om te communiceren vanaf verschillende apparaten met één account of nummer. De lancering van Wizzl bèta voor PC is slechts de eerste stap in een belangrijke ontwikkeling. Ik voorzie een doorbraak zodra Wizzl ook voor mobiel beschikbaar komt en dat duurt niet lang meer. Daarna volgen andere devices. Het feit dat Wizzl binnen één week wordt gebruikt in 100 verschillende landen toont duidelijk aan dat Wizzl op het juiste tijdstip komt. Nogmaals, iedereen die vandaag alvast deel uit wil maken van de toekomst, nodig ik uit om Wizzl te proberen en ons te helpen Wizzl verder te verbeteren zodat internetcommunicatie echt gemakkelijker, goedkoper en leuker wordt.

In het voorjaar van 2008 zal Wizzl zijn mobiele applicatie lanceren, die parallel is ontwikkeld met de PC-applicatie. Vanaf dat moment hebben Wizzlers altijd hun contacten en media binnen handbereik en kunnen ze overal, met elk device en met één en dezelfde account gratis Wizzlen.

De bètaversie van Wizzl's virtuele alles-in-één telefoon kan worden gedownload via www.wizzl.com. Iedereen die Wizzl voor het eerst download krijgt bovendien tot wel 10 belminuten gratis, zodat de Wizzler het wereldwijd bellen naar vaste en mobiele nummers uit kan proberen. Bellen en videobellen naar andere Wizzlers is uiteraard geheel gratis.

Over Wizzl
Wizzl is een Nederlands initiatief van enthousiaste ontwikkelaars en gedreven ondernemers die na drie jaar hard werken met trots een nieuwe online communicatie provider lanceren. Wizzl is de eerste virtuele alles-in-één telefoon waarmee je gratis kunt bellen, chatten, cammen, luisteren naar internetradio, kijken naar online tv en diverse games kunt spelen. En dit is nog maar het begin. Het hoofdkantoor van Wizzl is gevestigd in het House of Vision in Voorschoten, Rouwkooplaan 5, 2251 AP Voorschoten. Persmaterialen en meer informatie over Wizzl zijn beschikbaar via www.wizzl.com/press.





http://www.wizzl.com