Margo Vliegenthart nieuwe voorzitter Waarborgfonds Kinderopvang

28/11/2007 08:00



Stichting Waarborgfonds Kinderopvang



Eindhoven, 28 november 2007

Margo Vliegenthart nieuwe voorzitter Waarborgfonds Kinderopvang

Op 1 januari 2008 treedt Margo Vliegenthart aan als nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van het Waarborgfonds Kinderopvang. Ze ontvangt de voorzittershamer uit handen van Frank Houben, wiens termijn erop zit.

Margo Vliegenthart is onder meer kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (S.E.R.). Ze bekleedt diverse bestuur- en toezichtfuncties en was tot 21 november 2007 voorzitter van de MBO-Raad: de brancheorganisatie van onderwijsinstellingen in het middelbaar beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie. Als staatssecretaris voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het tweede kabinet Kok (1998-2002) stond ze aan de basis van de Wet kinderopvang die op 1 januari 2005 werd ingevoerd. Deze wet transformeerde de Nederlandse kinderopvang van een gesubsidieerde sector in een marktsector met vraagfinanciering, die voor tachtig procent fiscaal wordt ondersteund door de overheid.

Vanwege de groeiende economie en het kinderopvangbeleid van de huidige staatssecretaris Sharon Dijksma, ligt er de komende jaren een fikse investeringsuitdaging voor Nederlandse kinderopvangorganisaties. Het Waarborgfonds Kinderopvang beoogt hen hierbij pro-actief te faciliteren. Het biedt hiertoe borgstellingen en ondersteuning op het gebied van bouwen, investeren en ondernemen in de kinderopvang.





http://www.waarborgfondskinderopvang.nl