Politie Groningen

Woensdag 28 november 2007

Provincie Groningen, 28-11-2007

Groningen: gratis fiets graveren Grote Markt

Donderdag 29 november 2007 kan iedereen op de Grote Markt zijn of haar fiets laten graveren. Onder leiding van Veiligheidszorg Groningen worden fietsen voorzien van een postcode en huisnummer. Met de postcode en huisnummer, krijgt de fiets een uniek kenmerk. Door unieke kenmerken kunnen aangetroffen fietsen makkelijker worden terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaar. Het graveren kan tussen 10.00 en 17.00 uur. De stand staat naast de oliebollenkraam op de Grote Markt.

Groningen: voetganger aangereden door bus

Een 20-jarige Stadjer is dinsdagmiddag aan de Parkallee gewond geraakt. De man was uit een stadsbus gestapt. Hij liep achter de bus langs. Op dat moment trok een andere bus juist op. De bus raakte de man tegen zijn schouder. De man is met letsel aan zijn hoofd en been overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

De Wilp: fietser gewond bij aanrijding

Een 8-jarig jongetje uit Marum is dinsdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding. De jongen reed over de Jonkersvaart en stak plotseling de Koppelweg over. Een 34-jarige automobiliste uit Marum kon de jongen niet meer ontwijken. De fietser is met pijn aan been en rug overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Huizinge: rijbewijs alcomobilist ingenomen

Een 52-jarige automobilist uit de gemeente Loppersum moest dinsdagmiddag zijn rijbewijs inleveren. Bij controle op de Hoofdweg in Huizinge bleek de man onder invloed van 1,35 promille alcohol. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: verlichtingscontrole

De politie heeft dinsdagochtend op het Veenpad in Veendam gecontroleerd op fietsverlichting. Twaalf fietsers waren in overtreding en hebben en bekeuring gekregen.

Delfzijl: Spijkster gewond bij ongeval

Een 38-jarige man uit Spijk is dinsdagavond op de Rijksweg N33 gewond geraakt bij een verkeersongeval. De man verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur. Hij sloeg met zijn auto een paar keer over de kop en belandde in een droge sloot. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Het voertuig van de Spijkster is afgesleept. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Leek/Zevenhuizen/Marum: verkeerscontroles

De politie heeft dinsdagochtend- en middag op de Tolberterstraat in Leek, het Hoofddiep in Zevenhuizen en de Wendtsteinweg in Marum verkeerscontroles gehouden. In Leek werden 600 voertuigen gecontroleerd. Op deze locatie werden 7 bekeuringen (6x geen autogordel en 1x niet handsfree bellen) uitgedeeld. In Zevenhuizen werden geen verkeersovertredingen geconstateerd. Hier werden 50 autos gecontroleerd. Ten slotte werden ook in Marum 600 voertuigen gecontroleerd. Op de Wendtsteinweg reden 16 automobilisten zonder de autogordel te dragen. Allen kregen een bekeuring uitgereikt.

Leek: bedrijfsongeval

Een 59-jarige man uit Leek is dinsdagmiddag in een bedrijf op het Industriepark zwaar gewond geraakt aan een hand en onderarm. Het slachtoffer was bezig met een slitmachine en kwam met zijn hand tussen twee stalen rollen klem te zitten. De rollen maakten tegendraadse bewegingen. Hierdoor liep de man letsel op aan zijn hand en onderarm. Het slachtoffer werd met zijn verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de arbeidsinspectie ingeschakeld.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2824, aantal overtredingen: 120, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 901, aantal overtredingen: 52, hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Haren, Dr.E.H.Ebelsweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1020, aantal overtredingen: 263, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Sint Annen, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 1890, aantal overtredingen: 17, hoogst gemeten snelheid: 119 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Ten Boer, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 846, aantal overtredingen: 58, hoogst gemeten snelheid: 119 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Delfzijl, Zwet: aantal geregistreerde voertuigen: 215, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 62 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.