Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Lees voor

Uitreiking vrijwilligersmedailles en jaartekens

Burgemeester Frits Naafs reikte maandagavond in het Cultuurhuis in Doorn de vrijwilligersmedailles Openbare Orde en Veiligheid uit aan vrijwilligers bij de brandweer.

,,Vrijwilligerswerk is eigenlijk niet het goede woord, beter zou zijn semi-professionals. De vele vrijwilligers die wij hebben, vinden wat zij doen vaak de gewoonste zaak van de wereld. Als je ze een compliment wilt geven, wimpelen ze alle lof vaak snel weg. Bij dit vrijwilligerswerk kun je er van op aan dat er mannen en vrouwen werken die hun vak verstaan en zich met veel energie inzetten voor de samenleving.

U kunt dag en nacht opgeroepen worden. U zet zich in voor inwoners die u vaak niet kent, maar vaak kent u de direct betrokkene wel. Ondanks dat moet u uw werk wel als professional uitvoeren. Er zijn inwoners afhankelijk van u. Vrijwilligers weten in mijn beleving ook als geen ander dat ieder mens een veilig en warm plekje nodig heeft. Dat ze het gevoel willen hebben dat ze er toe doen.
Vrijwilligers zijn belangrijk en een onmisbaar onderdeel van onze samenleving. Maar vrijwilligerswerk is meer dan dat. Het geeft ook voldoening. Aan degenen die vrijwilligerswerk verrichten. En dat moet zo blijven, maar daarvoor is het wel noodzakelijk dat ze de juiste ondersteuning krijgen en zich niet in de steek gelaten voelen en overbelast raken.

Ik waardeer uw inzet zeer bijzonder. Ik ben trots op u en ik ben blij dat er een vrijwilligersmedaille is voor Openbare Orde en Veiligheid. Met het verstrekken van de Vrijwilligersmedaille en de Jaartekens spreken wij een blijk van waardering uit aan al die vrijwilligers die zich jarenlang inzetten voor de openbare orde en veiligheid.

Laatst gewijzigd: 28 november 2007