Ingezonden persbericht


Baby Born, Duplo & gamesconsoles meest gevraagde Sintcadeaus op Marktplaats.nl

Emmeloord, 28 november 2007 - Sinterklaas en zijn Pietermannen zijn alweer geruime tijd in Nederland. In hun zoektocht naar populaire en voordelige cadeaus weten de Goedheiligman en zijn hulpen ook online goed hun weg te vinden. De afgelopen weken steeg de vraag naar Sinterklaasgerelateerde cadeaus namelijk aanzienlijk op Marktplaats.nl.

Volgens Managing Director Martin Kroon van Marktplaats.nl zijn trends in vraag en aanbod duidelijk te onderscheiden op Marktplaats.nl. "In de aanloopperiode naar Sinterklaas is een opvallende stijging van de vraag naar bepaalde artikelen te zien. Kijkend naar de volumes in handel via Marktplaats, kun je redelijkerwijs stellen dat Marktplaats.nl een soort barometer van Nederland is op het gebied van koop- en verkoopgedrag." Met een totaal van 5.3 miljoen advertenties en een bereik van 55% onder Nederlandse internetters is Marktplaats de grootste e-commerce site van Nederland.

Games
In vergelijking met voorgaande jaren is het opvallend dat de vraag naar gameconsoles en de bijbehorende spelletjes ten opzichte van traditioneel speelgoed sterk is toegenomen. Vorig jaar bestond de top-5 uit Duplo, Lego, Baby Born, Playmobil en als laatste de Playstation. Dit jaar staan nemen de Wii's, DS'en en PS3's een prominente plaats in de top 5 van Sinterklaasgerelateerde zoektermen. De allerkleinsten worden voor hun zoete gedrag echter als vanouds beloond met Duplo en Baby Born.

De top-5 van populairste Sinterklaascadeaus op Marktplaats.nl ziet er als volgt uit:


1. Baby Born (+223%)


2. Duplo (+222%)


3. Nintendo DS (+213%)


4. Nintendo Wii (+205%)


5. PlayStation3 (+185%)

Over Marktplaats.nl

Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag worden er meer dan 200.000 nieuwe advertenties op de website geplaatst, van kleding en verzamelobjecten tot auto's en huisraad. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl.