Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 28 november 2007

Zaanstreek-Waterland, 28-11-2007 o Met onder meer: onbkenede man, inbreker ingehaald en brandstichting.

Onbekende man

Oostzaan, woensdag 28 november 2007, 03:49 uur.

De politie heeft op de Kerkstraat een man aangehouden die weigert zijn identiteit prijs te geven. Een bewoner van de Kerkstraat werd wakker van de kat die in paniek was. In de keuken trof de bewoner een man die er vervolgens via het keukenraam vandoor ging. Het raam was geopend door het boren van diverse gaten. Enkele voorwerpen worden uit de woning vermist. Een agent zag een persoon wegrennen die over een hoge poort heen vloog en in de tuin belandde. Via diverse tuinen wist de verdachte aan de agenten te ontkomen. Net toen de politie na geruime tijd het zoeken zou staken ging een man op de Kerkstraat er bij het zien van de politieauto als een speer vandoor en liet zijn jas daarbij vallen. De man werd in het oog gehouden, omsingeld en vervolgens aangehouden. De verdachte had diverse zaken bij zich die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Naar de identiteit van de man wordt een nader onderzoek ingesteld. In afwachting hiervan werd hij ingesloten en in verzekering gesteld.

Inbreker ingehaald

Purmerend, woensdag 28 november 2007, 02:24 uur.

Een 21-jarige jongeman uit Purmerend is door de politie aangehouden nadat hij vermoedelijk had geprobeerd een box open te breken op de Meteorenweg. Getuigen hadden gebeld dat er werd ingebroken. Zij vertelden de agenten dat een man net was weg gelopen. Een verdachte die aan het signalement voldeed ging er bij het zien van de politie rennend vandoor. Hij had pech want de beste hardloper van het korps zette de achtervolging in. De verdachte werd ingehaald en aangehouden. De jongeman droeg een schoudertas met een hamer en een beitel onder zijn jas. Deze tas werd in beslag genomen. De garagebox was wel flink beschadigd maar niet geopend. Naar de identiteit van de verdachte wordt een nader onderzoek ingesteld.

Brood gestolen

Purmerend, woensdag 28 november 2007, 05:30 uur.

De politie heeft een 19-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden die wordt verdacht van diefstal van brood. Surveillerende agenten zagen de jongeman bij een supermarkt op het Gildeplein op zijn knieën naast een broodkar zitten. In de rugzak van de man werd brood aangetroffen dat afkomstig was uit de kar. De verdachte vertelde na aanhouding dat hij net een paar dagen vrij was uit de gevangenis en in een proeftijd liep. Hij werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Brandstichter aangehouden

Zaandam, dinsdag 27 november 2007, 20:31 uur.

Een 33-jarige Zaandammer is door de politie aangehouden als verdachte van brandstichting in een bootje aan de Zuidervaart. Agenten in burger zagen een man de Zuidervaart oversteken en naar het water lopen. De man stapte van de steiger op een bootje en verdween in de kajuit. Hij kwam er uit en ging weg. Toen de agenten zagen dat het bootje brandde hebben geüniformeerde politiemensen de verdachte, die was terug gekomen en op een afstandje naar de brand stond te kijken, aangehouden. Hij werd ingesloten en in verzekering gesteld. Deze brand was de vierde die in een maand tijd op deze locatie in een bootje was ontstaan. De recherche onderzoekt of de verdachte ook met andere brandstichtingen in verband kan worden gebracht.

Brandstichting

Purmerend, dinsdag 27 november 2007, 20:03 uur.

Een 27-jarige inwoner van de Purmer heeft op de Westerweg vermoedelijk een brandstichting verijdeld. De man zag in het voorbijrijden dat een gevel van een boerderij in brand stond. Hij stapte zijn auto uit en bluste de brand. De politie vond op de plaats van de brand glasscherven en een doek die naar brandbare vloeistof rook. De scherven en lap werden voor nader onderzoek in beslag genomen. Een nader onderzoek naar de mislukte brandstichting wordt ingesteld.

31 km per uur te hard

Purmerend, 27 november, 09:35-12:10 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Van IJsendijkstraat werd dinsdagochtend een hoogste snelheid gemeten van 81 km per uur. In totaal reden 48 van de ruim duizend bestuurders, uit beide richtingen, te hard.

Snelheidscontroles

Noordbeemster, 27 november

Op de Middenweg (80 km per uur) werd dinsdagmiddag een hoogste snelheid gemeten van 111 km per uur. Van de ruim duizend voertuigen reden er 16 te hard. Ook op de Kerkeweg (60 km per uur) werd gecontroleerd. Hier werden tussen 09:45 en 10:30 uur vier hardrijders staande gehouden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km per uur.

In Middelie, op de N247, reden in de ochtend veertien bestuurders te hard terwijl van 540 voertuigen de snelheid werd gemeten. Het verkeer in beide richtingen werd gecontroleerd.

Geen licht

Purmerend, 28 november, 07:15-08:00 uur

Tijdens een fietsverlichtingscontrole heeft de politie woensdagochtend op het Beatrixplein vier boetes uitgedeeld. Op overige wegen werd ook gecontroleerd maar werden geen boetes uitgedeeld. Wel werden enkele fietsers staande gehouden omdat de verlichting niet goed werkte. Na de staandehoudingen waren deze problemen verholpen en konden de fietsers goed verlicht hun weg vervolgen.

Verkeerscontroles

Zaandam, 27 november, 14:00-17:15 uur

Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum (N203) heeft de politie dinsdag een bromfietscontrole gehouden. Een snorfietser die zijn voertuig had opgevoerd (deze kon 24 km per uur harder rijden dan toegestaan) werd bekeurd en moest het kentekenbewijs inleveren. Hij zal zijn voertuig moeten laten 'terugkeuren'. Ook een bromfietser die zijn voertuig had opgevoerd en een bromfietser die met een gladde band reed, werden bekeurd.

Tijdens een roodlichtcontrole op de Peperstraat heeft de politie dinsdagmiddag tussen 16:00 en 16:30 uur zes kentekens genoteerd van de bestuurders die het rode licht negeerden.

Laatst gewijzigd 28-11-2007 15:33 | © Politie Zaanstreek-Waterland |