Dutch Light Sails to China ging de oude meesters voor


EAST-meets-West, Chinese hedendaagse maritieme kunst in aantocht

RAAMSDONKSVEER, 20071121 -- Op 28 november a.s. bezoeken de Chinese delegatie Arts, Literature and Sport Department; International Culture Association en Shanghai Press, het kantoor van SEAMAN Foundation voor de fijn tuning van de expositie EAsT-meet-WEST. EAST-meets-WEST is de eerste grote expositie ooit met hedendaagse Chinese maritieme kunst. Het werk van ruim 20 Chinese kunstenaars zal met een authentieke Groninger Kustvaarder door Nederland varen en aanmeren aan havensteden zoals Rotterdam en Groningen.

In 2006 vond de eerste non governmentele kunstuitwisseling ooit plaats tussen Nederland en China. Zestien Nederlandse kunstenaars exposeerden 65 werken onder de titel 'Dutch Light Sails to China'op verzoek van het C.Y.Tung Maritime Museum Shanghai in China. In een serie van exposities kreeg het Chinese kunstminnend publiek de hedendaagse maritieme kunst van het Westen voorgeschoteld in schilderijen, etsen, tekeningen, keramiek en beeldhouwwerk.
Na 'Dutch Light' werd SEAMAN Foundation opgericht. Deze Stichting brengt nu onder de titel 'EAST-meets-WEST' het werk van 20 Chinese maritieme kunstenaars naar Nederland. En het kunstminnend publiek zal er wel bij varen. Want de expositie komt over water naar het publiek toe en meert aan in de grotere havensteden. Daarnaast zal EAST-meets-WEST te bewonderen zijn in kleinere exposities zoals het MuZEEum Vlissingen. Het jaar 2008, wanneer alle ogen van de wereld op de Chinese cultuur gericht zijn, maakt het Nederlandse publiek kennis met de verbeelding van Chinese watercultuur vastgelegd door kunstenaars van wie het handschrift nog sporen uit het rijke Chinese kunstverleden draagt.
Meer informatie en afspraken 06 22591452 of info@seamanfoundation.nl





Ingezonden persbericht