Uniserver eerste met voorregistratie numerieke .nl


HEERHUGOWAARD, 20071128 -- Uniserver Internet heeft vandaag als eerste SIDN deelnemer de directe mogelijkheid aangekondigd tot voorregistratie van vrije numerieke .nl domeinnamen. Zij biedt personen en organisaties die geen merkenrecht of rechten op een handelsnaam hebben, via www.uniserver.nl/numeriek, de mogelijkheid hun gewenste numerieke .nl domein alvast aan te vragen.

Via een voorregistratie biedt Uniserver nieuwe en bestaande klanten de mogelijkheid om numerieke .nl namen voor te registreren. De domeinnamen worden dan begin februari 2008, wanneer SIDN de `vrije' registratie hoogstwaarschijnlijk toe staat, direct aangevraagd. Uniserver heeft aangegeven geen kosten te berekenen indien de domeinnaam reeds is geregistreerd door een merkrecht of handelsnaamhouder en deze niet doorgevoerd kan worden. Klanten lopen geen enkel risico als hun gewenst domeinnaam reeds is aangevraagd.

Uniserver besloot als eerste SIDN deelnemer over te gaan tot voorregistratie van vrije numerieke .nl domeinnamen na de aangekondigde Sunrise procedure voor merkenrecht of rechten op een handelsnaam houders door SIDN. "Wij proberen voorop te lopen als het gaat om service voor onze klanten. Met deze voorregistratie proberen wij onze klanten als eerste aan te melden voor een numerieke .nl registratie, aansluitend aan de voorregistratie voor merkenrecht of handelsnaamhouders." Aldus Hugo van Diepen, Sales Director van Uniserver.