Voorregistratie numerieke domeinen bij mijndomein.nl


Telefoonnummer of geboortedatum als webadres

DEN HAAG, 20071128 -- Vanaf januari 2008 wordt het mogelijk om numerieke domeinnamen op .nl te registreren. Dat betekent dat vanaf dat moment domeinnamen kunnen worden geregistreerd die alleen uit getallen bestaan. Registrar mijndomein.nl maakt het mogelijk om nu al numerieke domeinnamen in een voorregistratie vast te leggen.

Eind oktober maakte SIDN, de stichting die over de toewijzing van Nederlandse domeinnamen gaat, bekend dat het eind januari 2008 zuiver numerieke .nl-domeinnamen lanceert. Tot nu toe moesten .nl domeinnamen tenminste 1 letter bevatten, een verplichting die dan komt te vervallen.

Het ontstaan van numerieke domeinnamen in Nederland opent de weg naar domeinnamen die jaartallen of geboortedata vertegenwoordigen zoals 2008.nl of 10-10-1968.nl. Numerieke domeinnamen kunnen ook interessant zijn voor personen of bedrijven die hun telefoonnummer als webadres willen gebruiken. Een bedrijf dat in 2004 al (via de rechter) probeerde een numerieke domeinnaam te verkrijgen was De Reisinformatiegroep. Overigens zonder succes.

De voorregistratie van numerieke domeinen bij mijndomein.nl betekent dat de registrar, zodra SIDN daartoe de gelegenheid biedt, de domeinnaam zal proberen te registreren. Dat zal naar alle waarschijnlijkheid in de tweede helft van januari 2008 worden. mijndomein.nl brengt hiervoor eenmalig EUR 2,50 administratiekosten in rekening.

Geen sunrise periode
Bedrijven die recht hebben op een numerieke domeinnaam, zoals de Reisinformatiegroep met 9292.nl, kunnen dit tijdens de 'sunriseperiode' vanaf 1 december 2007 aangeven bij SIDN. mijndomein biedt deze optie niet, maar wil wel domeinnamen alvast 'in de wacht' zetten tot het moment dat SIDN de algemene registratie van numerieke domeinnamen mogelijk maakt.