Eindelijk ook een website a la koefnoen


AMSTERDAM, 20071128 -- Goed nieuws voor de fans van koefnoen en andere satirische programma's. Sinds enige tijd is er ook een website die soortgelijke parodie en satire biedt: www.hetlatenieuws.nl. Het medium is een website die vormgegeven is als een nieuws-website zoals onder andere nu.nl. De site heeft geen banden met de makers van koefnoen of andere vergelijkbare televisieprogramma's, maar heeft een eigen redactie en geheel eigen content.

Het late nieuws neemt doorgeschoten trends en ontwikkelingen op de korrel door ze extreem overdreven als zogenaamde nieuwsberichten neer te zetten. De omlijsting van de site is daarom vormgegeven als een nieuws site met weer en verkeer. Een leuk bijeffect is ook dat de zogenaamde Google advertenties naadloos aansluiten bij de content, waardoor de site in eerste instantie op een echte nieuws site lijkt.

Alle artikelen zijn bewust zo opgezet dat ze in eerste instantie echt lijken. Pas bij doorlezen begint langzamerhand het kwartje te vallen. De clou komt meestal aan het einde van het artikel. Dan kan er geen misverstand meer over bestaan dat het hier om parodie gaat. Lees bijvoorbeeld eens over: De opvolger van de gouden kooi, Sterren vechten in Afghanistan, Holland's Next Male Topmodel, de CO2 neutrale bom enz. Daarom is het late nieuws nooit te laat om lezen.

www.hetlatenieuws.nl