Mijlpaal voor Stichting Pallieter


CAPELLE AAN DEN IJSSEL, 20071108 -- Op 28 november 2007 zal Mevrouw Joke van Doorne, Burgemeester van Capelle aan den IJssel, tijdens een feestelijke bijeenkomst op de locatie aan de Kerklaan een paal slaan die de aanvang van de bouw van kinderhospice Pallieterburght inluidt. Voor Stichting Pallieter, de initiatiefnemer van dit project, betekent dit een belangrijke mijlpaal, na een voorbereidingsperiode van 3 jaar.

Stichting Pallieter is in 2000 opgericht door vrijwilligers om fondsen te werven voor het verlenen van palliatieve zorg aan ongeneeslijk zieke kinderen. Sinds 2004 zet de Stichting zich in voor de realisatie van Pallieterburght, een zorgvoorziening waar goede en intensieve zorg en opvang kan worden geboden aan ongeneeslijk dan wel chronisch zieke kinderen. Stichting Pallieter werkt daarbij nauw samen met diverse bij deze zorg betrokken organisaties in Rotterdam en omgeving. Deze organisaties zijn:
* Erasmus MC Sophia
* Stichting Jeugdzorg met de dagopvang voor ernstig zieke kinderen "De Kleine Kapitein"
* Kinderwijkteam van Thuiszorg Rotterdam
* Zorgorganisatie de Zellingen
* Vrijwilligersorganisatie de Johanniterorde

Met de bouw van kinderhospice Pallieterburght in Capelle aan den IJssel wordt een unieke kindervoorziening gerealiseerd. Pallieterburght wil kinderen met een chronische of levensbedreigende ziekte meerdere mogelijkheden bieden. Het ligt in de bedoeling om zowel dagopvang, nachtopvang als ook 24-uurszorg aan te bieden. Pallieterburght ondersteunt het kind en zijn directe omgeving. Niet eerder werden zoveel mogelijkheden voor deze groep kinderen in één organisatie gebundeld.

Kinderhospice Pallieterburght zal gebouwd worden aan de Kerklaan in Capelle aan den IJssel. Het gebouw bestaat uit 2 verdiepingen met een totale vloeroppervlakte van 1100 m2. De bouwkosten inclusief de inrichting en voorzieningen zullen ca. ¤ 2.2 miljoen bedragen. Van dit bedrag is thans ¤ 1.7 miljoen gerealiseerd zodat het komende jaar nog ca. ¤ 500.000 middels fondsenwerving opgehaald moet worden. Diverse activiteiten en initiatieven hiertoe zijn inmiddels opgestart. De steun voor dit unieke project vanuit de samenleving is hartverwarmend, zodat alle vertrouwen bestaat dat vóór de oplevering van het gebouw alle financiële middelen beschikbaar zullen zijn. De bouw zal naar verwachting circa 1 jaar vergen.





Stichting Pallieter