Ingezonden persbericht

100% uitstroom metaalproject Mens & Werk,

Op woensdag 28 november bereiken 15 jongeren uit Delfzijl en omstreken een mijlpaal. Na een scholingstraject bij het metaalproject van Mens & Werk Delfzijl, ontvangen zij op die datum een diploma of certificaat. Helemaal bijzonder is dat de deelnemers die hun traject hiermee afronden niet alleen hun diploma halen, maar ook uitstromen naar een reguliere baan.

De jongeren waar het om gaat, maakten allemaal een moeizame start op de arbeidsmarkt. Door verschillende omstandigheden bleek het voor hen eerder niet haalbaar om op eigen kracht een baan te vinden of een vakdiploma te halen. Via de Intergemeentelijke Sociale Dienst, het CWI en andere externe opdrachtgevers kwamen ze vervolgens terecht bij Mens & Werk, onderdeel van de Werkprojecten Groep. Daar vonden ze een plek bij het Metaalproject. Onder de deskundige en bevlogen leiding van Alwart Narain volgen ze een opleiding van het Noorderpoort College, volgden ze een opleiding. Ook deden ze werkervaring op en nu krijgen ze dus allemaal een erkend diploma of certificaat als bijvoorbeeld lasser of constructiewerker.

9 van de 15 deelnemers hebben met het behalen van hun diploma hun traject afgerond. Zij hebben bovendien allemaal een baan gevonden, een geweldig resultaat. Eén deelnemer stroomt door naar een vervolgopleiding in en 5 jongeren vervolgen hun traject bij externe opdrachtgevers. Voor het metaalproject houdt dat in dat alle deelnemers hun doelstelling hebben gehaald en dat de uitstroom dus 100% is.

Op 28 november om 14.00 uur is de diploma uitreiking en staan alle betrokkenen in het bijzijn van wethouder Joosten van Delfzijl nog even feestelijk stil bij dit succes.

Mens & Werk Delfzijl is onderdeel van de Werkprojecten Groep. Werkprojecten Groep biedt werk en begeleiding gericht op ontwikkeling en maatschappelijke participatie aan personen die op eigen kracht nog geen plaats op de reguliere arbeidsmarkt kunnen verwerven, en levert een bijdrage aan maatschappelijk zinvolle doelstellingen.

In Delfzijl en omstreken bieden we onder andere trajectbegeleiding en trainingen gericht op uiteenlopende doelgroepen werkzoekenden. Deze werkzoekenden worden vooral verwezen door de gemeentelijke Sociale Diensten. Trajectbegeleiding wordt in de meeste gevallen gecombineerd met een gesubsidieerde arbeidsplaats bij een werkgever of een werk-leerproject.