Openbaar Ministerie

SYNDEC3

rotterdam, 21 november 2007

Van 28 t/m 30 november vindt voor de derde maal SYNDEC, the international Drugs Enforcement Conference plaats.

Â

Dit jaar is het tien jaar geleden dat de Unit Synthetische Drugs werd opgericht. Een multidisciplinair team waarin vertegenwoordigers van de FIOD-ECD, politie, Koninklijke Marechaussee, Douane, IVW divisie vervoer, KLPD, Europol en Openbaar Ministerie samenwerken voor de aanpak ter bestrijding van synthetische drugs.

Â

Tijdens deze conferentie wordt op de eerste dag, woensdag 28 november teruggeblikt op de ervaringen, die zijn opgedaan bij de aanpak van de bestrijding van synthetische drugs en precursoren sinds 1997.

Op de laatste dag, vrijdag 30 november, wordt de criminaliteitsbeeldanalyse synthetische drugs 2005-2006 gepresenteerd.

Â

Deze twee onderdelen zijn voor u toegankelijk. De overige programmaonderdelen, bestaande uit plenaire inleidingen door (inter)nationale keynote speakers en workshops, zijn besloten. In de besloten bijeenkomsten gaan (inter)nationaal deskundigen met elkaar in discussie over de internationale samenwerking, smokkel van precursoren en de controles daarop, financieel rechercheren, de mondialisering van de handel in PMK (grondstof MDMA) en de multidisciplinaire samenwerking.

Â

De landelijk coördinerend officier van justitie synthetische drugs en precursoren, mr. C.J.A.M. van Spierenburg en het unithoofd Zuid-Nederland van de Nationale Recherche. Mw. H. Kusters, zijn op beide dagen beschikbaar voor een toelichting.

Â

De conferentie wordt georganiseerd door het Landelijk Parket, de Nationale Recherche (KLPD), de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst â Economische Controle Dienst en het Ministerie van Justitie.

Â

De conferentie wordt gehouden in het Congrescentrum Sparrenhorst in Nunspeet.Â

PROGRAMMA

28 november 2007

13.30 â 13.45 uur Â

welkom door dagvoorzitter, J.M.H.M. Hermans, voorzitter managementteam FIOD-ECD

13.45 â 14.00 uur Â

openingsrede door A.J.A.M. Nieuwenhuizen, hoofdofficier van justitie Landelijk Parket

14.00 â 14.30 uur

âsamenwerken vanaf het begin is starten met een voorsprongâ, synthetische drugsaanpak vanaf 1997 door P.J.M. Reijnders, voormalig hoofd van de Unit Synthetische Drugs en J.J.T.M. Pieters, voormalig teamleider Unit Synthetische Drugs van het Openbaar Ministerie

14.30 uur e.v.: besloten inleidingen

29 november 2007

Besloten plenair gedeelten en workshops

30 november 2007

besloten plenair gedeelte

11.00 â 11.30 uur:Â

presentatie van de criminaliteitsbeeldanalyse synthetische drugs 2005 2006 door
H. Kusters, Nationale Recherche, hoofd unit Zuid-Nederland

11.30 â 11.45 uur:

afsluitende speech door F.K.G. Westerbeke

11.45 â 12.00 uur:

afsluiting en evaluatie door de dagvoorzitter J. Hermans


---

-----------