PvdA Rotterdam



PERSBERICHT

Rotterdam, 28 november 2007

PvdA wil mythe maagdenvlies ontkrachten

Er bestaat veel onwetendheid over het maagdenvlies. Er zijn nog steeds veel meisjes en vrouwen die een hersteloperatie willen of andere, soms drastische en gevaarlijke, maatregelen nemen om te bloeden tijdens de huwelijksnacht.
Onlangs is er een 'simulatiepil' geĂŻntroduceerd die er voor zorgt dat je bloed tijdens de huwelijksnacht.

PvdA-raadslid

Peggy Wijntuin: "Hiermee houd je de mythe in stand. Wij vinden dat je beter eerlijke voorlichting kan geven. Wij pleiten ervoor om een brede campagne op te zetten waarmee we zoveel mogelijk betrokken proberen te bereiken, bijvoorbeeld ook de ouders en grootouders, en die specifiek gericht is op het ontkrachten van de mythe van het maagdenvlies."

Ook nu vindt er wel al voorlichting plaats over het maagdenvlies, maar daarmee worden alleen de meisjes en vrouwen bereikt die zelf bij instanties aankloppen voor hulp. Wijntuin: "Het probleem ligt niet bij de meisjes en vrouwen alleen, om veranderingen te bewerkstel ligen moeten we meer mensen bereiken met voorlichting."

Morgen zal de PvdA hierover een motie indienen bij de bespreking in de gemeenteraad van het uitvoeringsprogramma Emancipatie & Sociale Mobiliteit.