CNV Onderwijs wil overleggen over voorstellen Minister Plasterk

28/11/2007 22:02



CNV



Amersfoort, 28 november 2007

De Algemene Vergadering van CNV Onderwijs is bereid met minister Plasterk en de werkgevers nader overleg te voeren over de plannen die hij vrijdag j.l. presenteerde. De afgevaardigden van CNV Onderwijs stelden in Amersfoort vast dat er weliswaar moeilijke elementen in het pakket van de minister zitten maar dat 'er voor het eerst sinds jaren een bedrag van 1, 2 miljard euro beschikbaar komt om de positie van onderwijspersoneel te verbeteren'.

'Door deze forse investeringen stijgen de salarissen in het primair onderwijs met 6,5 procent, in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs met respectievelijk 10 en 8,5 procent, bovenop de salarisafspraken die in het cao-overleg worden gemaakt ', aldus Marleen Barth, voorzitter van CNV Onderwijs. 'En daar hebben we de afgelopen jaren hard voor gevochten. Dat geldt ook voor de korter wordende salarislijnen, de begeleiding voor jonge leerkrachten, de aanstelling van nieuwe conciërges en de verbetering van de beloning van schoolleiders. Wij vinden dat geen fooi.'

Ze wees erop dat daarmee niet alle problemen zijn opgelost. 'De versobering van de regelingen voor oudere leerkrachten is zo'n punt. Met minister en werkgevers willen we de discussie daarover aangaan. Ook is het jammer dat de zogeheten Lb-schaal niet voor iedereen in het primair onderwijs wordt ingevoerd. Dat zal in het overleg met de minister voor CNV Onderwijs een hard punt worden.' In een slottoespraak tijdens de Algemene Vergadering vatte ze een en ander samen met 'Vechten we minder? Nee. Durven we te praten? Ja'.





http://www.cnvo.nl