Tienduizend euro verschil in lijfrente-uitkeringen

29/11/2007 10:32



Independer



Het vergelijken van direct ingaande lijfrentes kan duizenden euro's extra kapitaal opleveren. Verzekeraars proberen hun bestaande klanten te behouden door een extra scherpe aanbieding te doen. Maar dan nog zijn deze offertes zelden hoger dan die van de hoogste aanbieders.

De komende maanden komen voor miljarden euro's aan lijfrentekapitalen vrij. De vaak forse bedragen worden omgezet in direct ingaande lijfrentes. Reden voor Independer.nl om de verschillen in uitkeringen te onderzoeken.

De verschillen tussen de belangrijkste verzekeraars zijn groot. Een voorbeeld. Een man van 65 jaar kiest voor een levenslange lijfrente-uitkering, die na zijn dood op zijn vrouw van 64 zal overgaan. Hij heeft een vrijkomend lijfrentekapitaal van 75.000 euro. Bij de beste aanbieders (OHRA, Reaal en Aegon) ontvangt hij 6.890 tot ruim 9.700 euro meer dan bij de Postbank.

Ook tussen maand- en jaaruitkeringen blijken er forse verschillen te zijn. Verzekerden die kiezen voor een jaaruitkering in plaats van een maanduitkering kunnen tot ruim 5.200 euro (Fortis ASR) meer krijgen. Het vergelijken van direct ingaande lijfrentes loont dan ook. Actieve consumenten kunnen daarmee duizenden euro's extra aan lijfrente-uitkeringen ontvangen.





http://www.independer.nl