Gemeente Lansingerland


Overeenkomst met Rabo voor ontwikkelen nieuwbouw Overeenkomst met Rabo getekend

Op 27 november vond de officiële ondertekening plaats van de overeenkomst die de gemeente heeft gesloten met de Rabobank voor het ontwikkelen van de Vinexwijk Parkzoom 2 en 3 (gedeeltelijk) en een deel van het centrum van Bergschenhoek.

410 woningen en herontwikkeling centrum in Bergschenhoek

Rabo gaat 410 woningen in Parkzoom 2 en (deels) 3 realiseren. Daarnaast herontwikkelt de Rabo de locatie van de huidige C1000 en het voormalige bankgebouw van Rabo 3B-hoek in het centrum van Bergschenhoek. Er komt een nieuwe C1000, en ook de bestaande apotheek wordt in het winkelvolume opgenomen. De bestaande C1000 wordt deels afgebroken, in het resterende deel komen nieuwe winkels. Onder de winkels komt een parkeergarage, erboven appartementen.

Handtekening de overeenkomst: een dikke stapel mappen

De ondertekening van de overeenkomst met de Rabo is de feestelijke afsluiting van de contractfase en een startschot voor de voorbereidende activiteiten die nodig zijn om de projecten te realiseren. Na speeches van Frank Thunissen, regio adjunct-directeur Rabo vastgoed en Jan den Uil, wethouder van onder meer de Vinex-ontwikkelingen, ondertekenden beide heren de overeenkomst. En dat was best wat werk!

Belangrijke bijdrage

Rabo Vastgoed levert met de realisatie van woningen in Parkzoom een belangrijke bijdrage aan de uitvoering van de
verstedelijkingsafspraken die de toenmalige gemeente Bergschenhoek in 2005 is overeengekomen met de stadsregio Rotterdam. De herontwikkeling van het centrum van Bergschenhoek leidt tot een substantiële kwaliteitsverbetering en geeft een flinke impuls aan het winkelbestand.

taart snijden