Timmermans onthult logo Maand Nederlandse Vormgeving in Madrid

Op 29 november 2007 om 19.00 uur onthullen de staatssecretaris voor Europese Zaken, Frans Timmermans, en de burgemeester van Madrid, Alberto Ruiz Gallardón, het logo voor de 'Maand van de Nederlands Vormgeving' in Madrid. Uit 114 inzendingen van studenten van Madrileense en Nederlandse kunst- en designacademies heeft een Spaans-Nederlandse jury drie genomineerden en een winnaar gekozen.

De Maand van de Nederlandse Vormgeving vindt plaats in maart 2008. Voor het eerst zal in Madrid zoveel 'Dutch Design' te zien zijn. Naast uiteenlopende tentoonstellingen zijn er tijdens de Maand diverse debatten met bekende Nederlandse ontwerpers, waaronder Hella Jongerius en Irma Boom, plus uitwisselingen tussen Madrileense en Nederlandse kunst- en designacademies. Ook wordt er een Nederlandse route langs designwinkels georganiseerd.

Staatssecretaris Frans Timmermans hecht aan een sterk internationaal cultuurbeleid. 'Nederland is door de eeuwen heen een culturele vrijhaven geweest', benadrukt hij. De laatste jaren ervaart de staatssecretaris in Nederland een groeiende angst voor het vreemde. "Een actief en zelfbewust internationaal cultuurbeleid kan helpen die trend te keren. De Maand van de Nederlandse Vormgeving, met debatten en uitwisselingen, levert hier een duidelijke bijdrage aan", aldus Timmermans.

Noot voor redacties (