Ingezonden persbericht


Persbericht---
Hilversum, 28 november 2007

100%NL wil een wereldrecord vestigen met Skype

Het snelstgroeiende landelijke FM radiostation 100%NL onderneemt een poging om het grootste aantal Skype-contacten ter wereld in z'n Skype-account te krijgen.

De populaire middag-DJ Nienke Disco kwam met het idee op de proppen, nadat steeds meer luisteraars het station probeerden te bereiken via Skype.

Nienke Disco: 'Vervolgens kwam de logische vraag hoeveel contacten we in onze vriendelijst op Skype kunnen plaatsen. Ik heb contact opgenomen met Skype en daar vertelden ze dat er geen technische beperkingen zijn. Dus toen dacht ik: 'er zijn meer dan 240 miljoen Skype-gebruikers wereldwijd, laten we dan proberen om zoveel mogelijk contacten te krijgen en een wereldrecord te vestigen'.

100%Nl-luisteraars en iedereen die aan deze recordpoging wil meewerken zijn uitgenodigd om 'www.100p.nl' toe te voegen als Skype-contact (hetzelfde adres als de 100%NL-website). En natuurlijk om andere Skype-vrienden en -contacten op de hoogte te brengen van deze recordpoging, zodat ook zij hun steentje kunnen bijdragen.

In een interview live op 100%NL dinsdagmiddag zei Skype-marketingdirector Razia Ahamed dat voorzover bekend nog niemand heeft geprobeerd een wereldrecord te vestigen met het aantal Skype-contacten. Ze wenste 100%NL veel succes bij de actie.

100%NL heeft ook contact opgenomen met het Guiness Book of Records om te onderzoeken of een dergelijk wereldrecord door het Guiness Book zal worden geregistreerd.

NOOT VOOR DE REDACTIE---