Warchild


Gerda Reijnders verkoopt Poëzie van kunst voor War Child

Uit de grote hoeveelheid tekeningen van Gerda Reijnders (700 tekeningen) werden er voor de tentoonstelling 24 geselecteerd. Bij elke tekening in kleur stonden stukjes poëzie, door haar zelf geschreven. Deze kunstwerken zijn in boekvorm uitgegeven en werden gepresenteerd tijdens de expositie. Kenmerkend voor het werk van Gerda Reijnders is de schijnbaar onuitputtelijke beeldenrijkdom. In een surreële wereld maken we kennis met haar innerlijke wereld. Elk werk vertelt haar eigen verhaal over sferen, archetypische en religieus getinte beelden in een wervelende omgeving. We maken kennis met een wereld voorbij tijd en ruimte. Het kijken ernaar neemt je mee in een sprookjesachtige wereld en nodigt je uit tot fantaseren over wat er zich nog meer zou kunnen bevinden.
Gerda Reijnders schuwt het niet de schaduwkanten van het leven in beeld te brengen. Veel van haar tekeningen zullen ons doen herinneren aan onze eigen donkere stukken, of ze herkennen als iets universeels, eigen aan het menszijn zelf. Opvallend in haar werk is de gelaagdheid, opgebouwd uit meerdere semi-transparante lagen, waardoor er diepte ontstaat.

Het boek Eindeloos is verkrijgbaar bij boekhandel `Jansen & de Feijter, Emmastraat 6 in Velp. Bij Boekhandel Romijn, Weverstraat 1 in Oosterbeek is het boek te bestellen. In Arnhem is het boek verkrijgbaar bij `De Inspiratie Winkel' Nieuwstad 35. Het is ook mogelijk het boek te bestellen door 22 euro 50 (inclusief verzendkosten) over te maken op gironummer: 3210219 t.n.v Gerda Reijnders o.v.v boek Eindeloos.