Arbomonitor Werknemers: de werknemer mag het zelf zeggen

29/11/2007 15:23



Breed Platform Verzekerden en Werk



29 November 2007, Wat weet u van het arbobeleid op uw werk en wat interesseert u? Denken werknemers na over gezondheid en welzijn op het werk - en hoe dan? BPV? gaat het werknemers zelf vragen. De uitkomsten worden verwerkt in de nieuwe landelijke 'Arbomonitor Werknemers', waarvan de eerste editie eind december verschijnt.

Arbodiensten laten wel onderzoeken hoe zij het volgens werkgevers (hun opdrachtgevers) doen. Maar aan die andere belangrijke klant van de arbodienst - de werknemer - wordt weinig gevraagd. BPV? wil via onafhankelijk onderzoek te weten komen wat werknemers bezighoudt als het gaat om hun werk en werkomstandigheden. Krijgt u wat u nodig hebt? Hebt u behoefte aan iets wat er nog niet is?

Het werd afgelopen weken al op locatie aan werknemers gevraagd: interviewers zochten mensen op in hun bedrijf. Tot en met volgende week kunnen werknemers die hun mening willen geven, ook zelf een vragenlijst invullen via een link op onder meer www.bpv.nl.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Casemanagement Groep uit Reeuwijk, klantonderzoeker van het eerste uur binnen de gezondheidszorg. Boaborea hecht als kwaliteitsbewaker voor de arbo- en re-integratiedienstverlening belang aan de uitkomsten en ondersteunt het onderzoek.

De output van de Arbomonitor Werknemers is daarnaast interessant voor werkgevers en personeelsdiensten bij grote bedrijven. Het is de bedoeling dat de Arbomonitor Werknemers jaarlijks herhaald gaat worden.

BPV? (Breed Platform Verzekerden en Werk) is een kenniscentrum dat werkt vanuit het perspectief en de vraag van mensen met gezondheidsklachten, waaronder (zieke) werknemers. Boaborea is de branche-organisatie voor loopbaan, mobiliteit en vitaliteit en houdt zich onder meer bezig met de kwaliteit van de arbo- en re-integratiedienstverlening in Nederland.