Gemeente Den Haag

Datum 29 november 2007


Dit persbericht is een herziene versie van het zojuist verzonden bericht, waarin enkele onjuistheden stonden. Excuses voor de overlast.

Adviesraad citymarketing Den Haag benoemd
Sleutelfiguren krijgen rol in citymarketing Den Haag

Tien personen zijn door het college gevraagd om een adviesrol op zich te nemen omtrent de citymarketing van Den Haag. De raad waarmee de gemeente een publiek/private samenwerking aangaat, bestaat uit personen die werkzaam zijn bij bedrijven uit de private sector, de culturele en onderwijs sector en de overheid.

Door de adviesraad divers samen te stellen wil de gemeente al haar doelgroepen betrekken bij de citymarketing. Wethouder Frits Huffnagel van Citymarketing is verheugd over de samenstelling van de adviesraad: 'De adviesraad bestaat uit personen die een band hebben met Den Haag en/of citymarketing in het algemeen. Ik vertrouw erop dat zij een impuls zullen geven aan het beleid van dit College om Den Haag nationaal en internationaal sterker op de kaart te zetten."

Adviesraadsleden uit het bedrijfsleven zijn Anneke de Vries, directeur ING Real Estate, en Jan Driessen, directeur communicatie AEGON. Uit de culturele sector zijn afkomstig Jet de Ranitz, directeur Nederlands Dans Theater, en Erwin van Lambaart, algemeen directeur Stageholding BV.
Uit de onderwijssector komen Lein Labruyère, vice-voorzitter College van Bestuur Hogeschool INHOLLAND, en Dick van Egmond, 3e-jaars student aan de Haagse Hogeschool en PR-functionaris van de studentenvereniging INTAC.
De (semi-)overheid wordt vertegenwoordigd door Koos van der Steenhoven, secretaris-generaal ministerie van OCW en Anja Overhoff, algemeen directeur Den Haag Marketing.
Vanuit de mediawereld nemen deel Adjiedj Bakas, trendwatcher en directeur Dexter Communicatie BV, en Jessica van der Burg, directeur IUTY en columnist van de AD-Haagsche Courant.
De programmamanager citymarketing van de gemeente Den Haag, Hans van Oel, zal de functie van secretaris van de adviesraad vervullen.

Voor nadere informatie (uitsluitend voor de redactie): Directie Voorlichting en Externe Betrekkingen, Jeroen Nugteren, Bestuursvoorlichting gemeente Den Haag, tel. 070-3532276 of 06-52582346

JN/CL/07/246