Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport


Courts op Antillen

Bussemaker opent Cruyff Courts op Antillen

Nieuwsbericht, 29 november 2007

Staatsecretaris Bussemaker opende deze week samen met Johan Cruijff drie nieuwe Cruyff Courts op Sint Eustatius, Saba en op Sint Maarten.

Met de Cruyff Courts realiseert het ministerie van VWS op alle Antilliaanse eilanden een kleinschalige sportaccommodatie waarvan kinderen in de buurt vrij gebruik kunnen maken. Zo wil het ministerie de sportiviteit en gezondheid van kinderen te bevorderen. Binnen dit project is veel samenwerking tussen lokale partijen als buurthuizen en scholen, die de activiteiten op de velden verzorgen.

Vorig jaar opende Koningin Beatrix samen met Johan Cruijff drie Cruyff Courts op Aruba, Bonaire en Curacao. Deze worden inmiddels volop gebruikt. Met de opening van de drie nieuwe velden wordt het project, een samenwerking tussen VWS en de Johan Cruyff Foundation, afgesloten.

Om het project feestelijk en sportief af te sluiten, speelden jeugdteams van alle eilanden jeugdteams van alle eilanden op Aruba een voetbaltoernooi. Zij streden om de titel Cruyff Court Dutch Caribbean Championship.

Onderstaande foto's geven een impressie van de reis.

Een symbolische eerste schep in de aarde is het startsein voor een nieuw Cruyff Court.

Een flinke regenbui verstoort de plechtigheid.

Cruijff trapt ook een balletje mee.

De winnaars van het toernooi.

Documenten