Fortis Bank

Published: 17:30 29.11.2007 GMT+1 /Source: FORTIS /BXS: FORB /ISIN: BE0003801181

Fortis en EOS gaan samenwerkingsverband aan in incassodiensten

Fortis Consumer Finance en EOS zijn overeengekomen dat EOS een belang van 50% - en daarmee gezamenlijke zeggenschap - verwerft in Aremas, een dochteronderneming van Alpha Credit, dat deel uitmaakt van Fortis Consumer Finance. Deze samenwerking versterkt de positie van Aremas als belangrijke speler op de Belgische en Luxemburgse incassomarkt. Beide partners kijken ernaar uit om een strategisch partnerschap te ontwikkelen.

Aremas is het incassobureau van Fortis, dat bemiddelt bij het innen van achterstanden bij afbetaling van particuliere leningen die door de meeste dochterondernemingen van Fortis in België en Luxemburg zijn verstrekt, waaronder Alpha Credit, Fortis Bank België, Fortis Bank Luxemburg, ICS Belgium en Fortis Insurance Belgium. De onderneming heeft 51 voltijdse medewerkers.

De EOS Groep maakt deel uit van de Otto Groep en is met circa 3.100 medewerkers in 19 landen een toonaangevende financiële dienstverlener in Europa. De 35 werkmaatschappijen van de Groep zijn actief op het gebied van informatiebeheer, debiteurenbeheer en het beheer van betalingsachterstanden ten behoeve van zo'n 20.000 klanten over de hele wereld, variërend van banken en verzekeraars, de verwerkende industrie en het postorderbedrijf tot openbare nutsbedrijven, telecommunicatie-ondernemingen en de IT-sector.

Marc Luet, CEO van Fortis Retail International en Consumer Finance verklaart: "De combinatie van de incassovaardigheden en schaalgrootte van Fortis en de sterke positie van EOS in Europa en haar brede deskundigheid in incassodiensten zullen ons in staat stellen om Aremas uit te bouwen tot een topspeler op de groeiende Belgische incassomarkt. Wij verwelkomen EOS als een volwaardige partner en kijken uit naar deze samenwerking in België en Luxemburg, en op lange termijn ook elders in Europa."

Met deze acquisitie versterkt de EOS Groep haar marktpositie, vooral in de business unit debiteurenbeheer, die nu al de meeste inkomsten genereert: "De groeistrategie van Fortis is een uitstekende aanvulling op de groeiplannen van EOS. De samenwerking biedt talloze kansen en de nieuwe combinatie zal hier zeker effectief op inspelen" aldus Hans-Werner Scherer, bestuursvoorzitter van de EOS Groep.

Deze transactie zal geen invloed hebben op de nettowinst per aandeel van Fortis.

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het intermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 48,5 miljard (31/10/2007) behoort Fortis tot de vijftien grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in meer dan 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 60.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com.

De EOS Groep is een vooraanstaande financiële dienstverlener in Europa buiten het vergunningplichtige bank- en verzekeringswezen. Het EOS-merk staat voor professionele, op-maat-gemaakte en financiële totaaloplossingen die de gehele levenscyclus van de klant beslaan - van acquisitie, facturering en achterstandsbeheer tot incasso en het overnemen van vorderingen. Door een robuuste omzetgroei van 13,4 procent werd 2006-07 een onverwacht goed boekjaar voor de EOS Groep. EOS zag de omzet groeien van EUR 203,8 miljoen naar EUR 231,1 miljoen. Voor meer informatie, zie www.eos-solutions.com



Fortis Bank