Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 november 2007

Man ramt bushokje met hockeystick

Enschede

Een 25-jarige man uit Enschede is op donderdag 29 november door de politie aangehouden omdat hij een bushokje probeerde te vernielen met een hockeystick.

Op donderdag 29 november kreeg de politie omstreeks 04.00 uur een melding dat een man tegen een bushokje zou slaan met een hockeystick. Agenten troffen bij de rotonde aan de Zuiderval/Haaksbergerstraat een man lopend en met een hockeystick in zijn hand aan. De man, een 25-jarige Enschedeër, vertelde de agenten bij zijn aanhouding dat hij uit frustratie tegen het bushokje had geslagen. De Enschedeër werd meegenomen naar het bureau waar hij een bekeuring kreeg voor baldadigheid. (07-154342)

Man betrapt bij poging diefstal

Enschede

De politie heeft op woensdag 28 november een 45-jarige Enschedeër aangehouden. Hij wordt verdacht van een poging tot inbraak uit een woning aan de Borstelweg in Enschede.

Op woensdag 28 november kreeg de politie omstreeks 19.45 uur een melding dat een man betrapt was op diefstal uit een woning aan de Borstelweg in Enschede. Een buurtbewoner zag een voor hem onbekende man uit de woning van een 27-jarige Enschedeër, die op dat moment niet thuis was, komen. Toen hij vroeg wat de man daar te zoeken had werd hij door de onbekende man bedreigd. De buurtbewoner schakelde hierop de politie in. Deze hielden de man, een 45-jarige Enschedeër, kort hierop aan. De 45-jarige was via de achterdeur, die niet op slot was, binnengekomen en had diverse waardevolle spullen klaargezet om mee te nemen. De 45-jarige Enschedeër is meegenomen naar het politiebureau waar hij voor verder onderzoek in verzekering is gesteld. (07-154273)

Man treft gestolen fiets weer aan

Denekamp

De politie heeft een 15-jarige jongen uit Denekamp aangehouden. Hij wordt verdacht van het stelen van een fiets aan de Prins Bernardstraat in Denekamp op woensdag 28 november.

Op woensdag 28 november kreeg de politie een melding dat een 22-jarige man uit Denekamp een gestolen fiets had aangetroffen. Die woensdag had de 22-jarige bezoek gehad van een 61-jarige plaatsgenoot die zijn fiets voor de woning aan de Prins Bernardstraat had neergezet. Toen even later bleek dat de fiets er niet meer stond is de 22-jarige zelf op onderzoek gegaan en trof de fiets van de 61-jarige in de omgeving aan. Hierop werd de politie gebeld die een onderzoek startte. Nog diezelfde dag werd een 15-jarige Denekamper, die zich op verzoek van agenten aan het politiebureau meldde, aangehouden. Voor verder onderzoek is de 15-jarige in verzekering gesteld. Aanstaande vrijdag zal hij worden voorgeleid voor de kinderrechter. (07-154059)

Hagenaar aangehouden voor poging winkeldiefstal

Wierden / Nijverdal

De politie heeft op woensdag 28 november een 46-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van een poging tot diefstal die dag uit een winkel aan de Burgemeester J.C van de Bergplein in Wierden.

Op woensdag 28 november kreeg de politie omstreeks 14.00 uur een melding dat er uit een winkel aan de Burgemeester J.C. van de Bergplein in Wierden geprobeerd was spullen te stelen. Winkelpersoneel zag dat een man dure cosmeticaproducten, bestemd voor de verkoop, klaarzette om ze vermoedelijk op een later tijdstip mee te nemen. Agenten troffen de man, een 46-jarige Hagenaar, in de winkel aan. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar is de 46-jarige, die tevens verdacht wordt van een soortgelijke poging tot diefstal diezelfde dag in Nijverdal bij een winkel aan het Keizerserf, voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-154125)

Verkeerscontroles

Daarle

De politie heeft op woensdag 28 november tussen 06.30 en 08.30 uur op de Dalvoordeweg in Daarle een verkeerscontrole gehouden. Ter plekke geldt een gesloten verklaring. Dit verbod werd door 17 automobilisten genegeerd die hiervoor een bekeuring kregen.

Hengelo

Op woensdag 28 november heeft de politie tussen 14.00 uur en 18.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Hasselerbaan en de Enschedesestraat in Hengelo. Op de Hasselerbaan bekeurde de politie in totaal negen automobilisten wegens te hoge snelheid. De hoogst gemeten snelheid betrof 93 kilometer per uur daar waar 50 is toegestaan. Verder werden aan de Enschedesestraat 14 fietser bekeurd voor het niet voeren van verlichting. Allen krijgen een acceptgirokaart thuisgestuurd. (07-154278)

Wederom overval in Almelo

Almelo

Woensdagavond 28 november heeft er opnieuw een gewapende overval plaatsgevonden in Almelo. Rond half zes 's avonds was een kledingzaak op het Vincent van Goghplein in Almelo het slachtoffer.

Op woensdag 28 november werd omstreeks 17.30 uur gemeld dat een kledingwinkel op het Vincent van Goghplein was overvallen. Ten tijde van de overval waren twee medewerksters en enkele klanten aanwezig in de zaak. De man kwam omstreeks 17.10 uur binnen en keek wat rond in de winkel tot alle andere klanten vertrokken waren. Toen liep hij op de beide medewerksters af en bedreigde hen met een mes, terwijl hij het geld uit de kassa eiste. Onder deze dreiging gaven zij de inhoud van de kassa af. De man vluchtte de winkel uit en ging er op een fiets vandoor in de richting van de Windmolenbroeksweg. Vanaf daar verdween de man uit het zicht.

De medewerksters gaven het volgende signalement van de man:
- lengte ca. 1.85 meter
- buitenlands uiterlijk (Zuid-Europees / Noord-Afrikaans)
- leeftijd ca. 25 jaar
- zwart, halflang haar
- grote, volle wenkbrauwen
- geen gezichtsbeharing De man droeg tijdens de overval een wit petje met een embleem met daarop de letters NY. Verder droeg hij een blauwe spijkerbroek en een bruine of zwarte jas met een bontkraag.

De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk getuige zijn geweest van de overval, of die de dader voor of na de overval hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Almelo, telefonisch te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-154249)

Jongen aangehouden na bedreiging via chatprogramma

Losser

Een 15-jarige jongen uit Losser werd woensdag 28 november aangehouden, omdat hij sinds september meerdere keren een 16-jarige plaatsgenoot bedreigd heeft. De bedreigingen vonden onder meer via een chatprogramma plaats.

Op woensdag 19 september deed een 16-jarige jongen uit Losser aangifte, omdat hij sinds enige tijd met de dood en/of fysiek geweld bedreigd werd door een 15-jarige plaatsgenoot. De bedreigingen vonden onder meer plaats via een chatprogramma op de computer en een mobiele telefoon van het slachtoffer. Na een onderzoek kon de politie op woensdag 28 november een 15-jarige jongen uit Losser aanhouden. De jongen werd voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-122767)

Vrouw valt van fiets

Enschede

Een 76-jarige vrouw uit Enschede raakte woensdag 28 november gewond, toen zij met haar fiets ten val kwam op de Deurningerstraat in haar woonplaats.

Op woensdag 28 november werd omstreeks 14.15 uur gemeld dat een oudere dame van haar fiets was gevallen op de Deurningerstraat in Enschede. Ter plaatse bleek een 76-jarige Enschedese met haar fiets de stoeprand geraakt te hebben. Hierdoor raakte de fietsster uit balans en kwam ten val.

Bij de val van haar fiets raakte de Enschedese gewond. Zij werd met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. (07-154143)

Nancy Hanterink en Minke Schoon: 053-4555588


---- --