Gemeente Delft

Burger Service Nummer vervangt sofinummer

Op 26 november zijn alle overheidsinstanties overgestapt van het sofinummer op het burgerservicenummer (BSN). Het BSN is een uniek persoonsnummer van iedere burger die staat ingeschreven in de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens. De gemeente Delft heeft afgelopen weekend in totaal 96.074 sofinummers van alle Delftenaren automatisch en zonder problemen omgezet naar burgerservicenummers. Voor deze wijziging hoeven inwoners van Delft zelf geen actie te ondernemen.

Het burgerservicenummer wordt gebruikt voor de communicatie tussen burger en overheid. Als alle overheidsinstanties met het BSN werken, kunnen zij de gegevens eenvoudiger en betrouwbaarder uitwisselen. Iedereen die zich inschrijft bij de gemeente krijgt automatisch een BSN. Dit geldt ook voor pasgeborenen. Het burgerservicenummer wordt voortaan verstrekt door de gemeente en niet langer door de belastingdienst. Het BSN is géén inlogcode en het is ook niet hetzelfde als een DigiD. Het burgerservicenummer vervangt het sofinummer.

De gemeente Delft gaat zorgvuldig om met alle persoonsgegevens en dat geldt ook voor het BSN. Welke instanties of organisaties het BSN mogen gebruiken, is wettelijk geregeld. Meer informatie staat op de website over het BSN: www.burgerservicenummer.nl.

Noot voor de redactie,