Strijd om titel actiefste 50+er barst los in landelijk fietsspektakel

13/11/2007 09:13



Tena



Persuitnodiging

Strijd om titel actiefste vijftigplusser barst los
50 Vijftigplussers per provincie nemen deel aan landelijk fietsspektakel

Uitnodiging voor '12 Provinciën Fietstocht' - donderdag 29 november 2007 Start race Noord-Holland om 10.00 uur: Olympisch Stadion te Amsterdam Speciale deelname van oud-schaatscoach Henk Gemser
Voor een overzicht per provincie zie www.12provincienfietstocht.nl

Amsterdam, 13 november 2007 - Op donderdag 29 november a.s. vindt de eerste editie van het landelijke fietsspektakel de '12 Provinciën Fietstocht' plaats. In iedere provincie start een groep van 50 vijftigplussers om een fietstocht van 20 kilometer af te leggen en de beste tijd neer te zetten. Aan het eind van de dag is de actiefste vijftigplusser van Nederland bekend. Niet alleen 600 senioren fietsen mee, ook maakt oud-schaatscoach Henk Gemser deel uit van het team van Noord-Holland. De actie is een initiatief van Tena, in samenwerking met Seniorweb.nl en de Fietsersbond, waarmee zij aandacht willen vragen voor het thema 'Senioren & Beweging.

Vijftigplussers zijn actiever dan ooit, zo blijkt uit onderzoek van Tena onder 1055 vijftigplussers in Nederland. Een actief leven en beweging gaan dan ook hand in hand met ouder worden. In de top 5 activiteiten van deze groep staan fietsen en wandelen met stip bovenaan. De 12 Provinciën Fietstocht is georganiseerd als levend bewijs voor deze uitkomst. De 50-plusser van nu is actief en niet bang om de competitie met leeftijdsgenoten aan te gaan. De resultaten van het onderzoek 'Senioren & Beweging', dat is uitgevoerd door onderzoeksbureau Ruigrok Netpanel, worden op 29 november a.s. bekend gemaakt.

De 12 Provinciën Fietstocht
Datum: Donderdag 29 november 2007
Locatie: Olympisch Stadion, zijde Stadionplein (zie 1)
Programma: Aanwezig om 09.45 uur
Start 10.00 uur; finish 11.00 uur
Tussen 09.00 uur en 15.00 starten alle groepen in de overige provincies. (zie 1)


1: Voor een overzicht per provincie verwijzen we u naar het schema in de bijlage of naar www.12provincienfietstocht.nl.

Aanmelden
Graag horen wij uiterlijk donderdag 22 november of u aanwezig bent bij de 12 Provinciën Fietstocht. Wilt u zo vriendelijk zijn een e-mail te sturen aan marieke@hetprbureau.nl en daarbij uw naam, titel/medium en mobiele telefoonnummer te vermelden? Ook kunt u voor informatie terecht op www.12provincienfietstocht.nl. Deelnemers voor de fietstocht kunnen zich op deze website online aanmelden.

Einde bericht





http://www.12provinvienfietstocht.nl