Fortis Bank

Fortis verwelkomt Ping An als belangrijke aandeelhouder - Aanvullende informatie

Op 28 november 2007 zijn Ping An en Fortis nabeurs (Euronext Brussel en Amsterdam) overeengekomen welke regels van toepassing zijn op het aandelenbelang van Ping An in Fortis.

Deze overeenkomst, die in eerste instantie geldig is voor een periode van drie jaar en die inhoudt dat Ping An en Fortis in samenspraak handelen, voorziet in het bijzonder in de volgende bepalingen, namelijk dat (i) Ping An gerechtigd zal zijn de benoeming voor te stellen van één non-executive bestuurder in de Raad van Bestuur van Fortis voor zo lang als Ping An een belang in Fortis aanhoudt van tenminste 4% van het aandelenkapitaal van Fortis, en dat (ii) Ping An maximaal 4,99% van het kapitaal van Fortis mag verwerven en boven deze grens alleen met goedkeuring vooraf van de Raad van Bestuur van Fortis aandelen Fortis mag verwerven (tenzij een andere aandeelhouder met de steun van de Raad van Bestuur van Fortis een aandelenbelang in Fortis verwerft dat groter is dan het belang van Ping An, in welk geval Ping An bevoegd zal zijn een extra belang in Fortis te verwerven om een dergelijke grotere deelneming te matchen).

Verder is overeengekomen dat Fortis Ping An zal helpen bij de realisatie en het behoud van een dergelijk aandelenbelang, met uitsluiting van de verwerving van zeggenschap over Fortis. Ping An heeft bevestigd niet het voornemen te hebben dergelijke zeggenschap te verwerven.

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 48,5 miljard (31/10/2007), behoort Fortis tot de 15 grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in meer dan 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 60.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten:

Brussel:


+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel:


+32 (0)2 565 53 78
Utrecht:

+31 (0)30 226 65 66