Gemeente Zwolle

Starterswoningen Potgietersingel

Op de plek van het voormalige gebouw van de Nederlandse Bank aan de Potgietersingel worden 28 starterswoningen gebouwd. Projectontwikkelaar DLH voert het nieuwbouwproject in opdracht van Woningstichting SWZ uit. Begin 2008 start projectontwikkelaar DLH met de sloop van het bankgebouw en de bouw van de starterswoningen. Naar verwachting neemt de bouw ongeveer anderhalf jaar in beslag.

Subsidie uit Bouwimpuls

De provincie Overijssel heeft aan de gemeente Zwolle een subsidie uit de Bouwimpuls toegekend als bijdrage aan de bouw van de 28 starterswoningen aan de Potgietersingel. Woensdag 21 november 2007 is deze subsidie van ¤ 75.000 overhandigd aan wethouder ontwikkelingsprogramma Binnenstad Janco Cnossen, in het bijzijn van wethouder Volkshuisvesting, Gerard van Dooremolen. De subsidie werd symbolisch overhandigd door gedeputeerde Theo Rietkerk, gedeputeerde Ruimte, Wonen en Milieu, die een pot met chocoladegeld uitreikte aan wethouder Cnossen.

Samen maken we de stad

De subsidieaanvraag en samenwerking met woningstichting SWZ bij dit project aan de Potgietersingel past in het beleid van Samen maken we de stad. Daarin zoekt de gemeente samenwerking met partners om zo beleid te realiseren. Het project van de starterswoningen aan de Potgietersingel draagt bij aan een aantrekkelijk verblijfsklimaat en het versterken van de woonfunctie in de binnenstad. Dat zijn belangrijke doelen van het Ontwikkelingsprogramma Binnenstad. Ook past de realisatie van meer starterswoningen goed in het Zwolse woningbouwprogramma, zeker doordat dit nu mogelijk wordt in de binnenstad, een locatie die normaal gesproken financieel niet haalbaar zou zijn voor deze doelgroep.

Bron: afdeling ontwikkeling
Datum van 29-11-2007 tot 28-11-2008