Ingezonden persbericht


3 oktober 2007

De HES bestaat 40 jaar

De HES Hogeschool voor Economische Studies bestaat 40 jaar. Op 30 november 2007 wordt dit lustrum groots gevierd met (oud-)medewerkers en alumni. Oud-HES-docenten geven bliksemcolleges, er is een speakerscorner, een 70's disco en de HES-band verzorgt verschillende optredens.

De HES kent haar oorsprong in de Openbare Handelsschool (OHS). Deze is opgericht in 1867 en vanaf 1967 was de Hogere Economische School een van de eerste vier heao's van Nederland. In 1986 werd de HES een hogeschool en in 2004 is deze gefuseerd met de Hogeschool van Amsterdam. De HES is nu de grootste van de zeven domeinen van de HvA en verantwoordelijk voor de economische en managementopleidingen.

De HES heeft een belangrijke rol gespeeld in de kennisontwikkeling in en rond de stad Amsterdam, en doet dit nog steeds. Vele oud-studenten bekleden inmiddels belangrijke posities in het bedrijfsleven en de politiek, zoals Henk Vonhoff (oud-Commissaris van de Koningin in Groningen en oud-burgemeester van Utrecht), Willibrord van Beek (Tweede Kamerlid namens VVD), Joop Saan (bestuurslid AFC Ajax en algemeen directeur Koninklijke Saan), Hans Swarts (oud-voorzitter RvB Randstad en huidig voorzitter Dutch Trade Board) en de auteurs Bernlef en K. Schippers.

Amsterdam
De internationale oriëntatie van de HES sluit naadloos aan bij de internationale focus die Amsterdam en het Amsterdamse bedrijfsleven kenmerkt. Jarenlang was de HES gevestigd aan het Raamplein, daarna gevolgd door een aantal jaren in een pand in de Wibautstraat. Sinds enkele jaren is de HES gevestigd in Amsterdam-Zuidoost, vlakbij de Amsterdam ArenA.

Festiviteiten
Op 30 november 2007 wordt dit lustrum van de HES groots gevierd met de (oud-)medewerkers en alumni. De festiviteiten worden georganiseerd in samenwerking met Hou' en Trouw, de alumnivereniging van de HES. Deze vereniging kent momenteel 700 leden en heeft ambities om flink door te groeien.

Aanmelden
Oud-medewerkers en alumni zijn van harte uitgenodigd om op 30 november vanaf 17.00 uur het HES-gebouw aan de Fraijlemaborg te bezoeken. Zij kunnen zich aanmelden via www.40jaarHES.nl. Op deze site is ook informatie te vinden over het programma van de feestavond.